Хіти тижня. "Це беззаконня і відмазування злодіїв": У Києві сталася бійка між "копами" та активістами, які спіймали ромів на крадіжках (відео)

У підсумку затримали самих активістів, причому із застосуванням газового балончика.

У Києві сталася бійка між поліцейськими та активістами, коли ті хотіли затримати групу ромів, які займаються крадіжками в районі центрального залізничного вокзалу. У підсумку затримали самих активістів, причому із застосуванням газового балончика. За словами керівника підрозділу Муніципальна Варта Києва Сергія Бондара у Facebook, шахраї втекли від активістів і сховалися у відділенні поліції на вокзалі, передають Патріоти України.

Також він опублікував відео з місця інциденту і показав кадри "бесіди" з правоохоронцями. На ролику звучать взаємні образи та нецензурна лайка.

Бондар з батальйону "Гарпун" стверджує, що "копи" грубо скрутили деяких активістів, задули з балончика. Один з поліцейських намагався вибити з його рук телефон, на який хлопець знімав на відео те, що відбувається і транслював у прямому ефірі. Кадри можна подивитися за цим посиланням (попереджаємо - присутня ненормативна лексика!)

Потім активісти забігли в перукарню, де суперечка і розборки продовжилися. Поліцейські закликали хлопців вийти з приміщення і не заважати персоналу та відвідувачам. Ті ж відповідали, що не можуть йти, оскільки після газу нічого не бачать.

Незабаром прибули ще правоохоронці та бійці Нацгвардії. Разом з тим під стіни будівлі відділення поліції прийшли інші активісти, ветерани АТО та небайдужі. Вони вимагали відпустити затриманих хлопців і дорікали "копам" в перевищенні повноважень і наполягали, що затримання відбулися незаконно і без підстав.

"Це беззаконня і відмазування злодіїв. Прямо на відео й абсолютно вже нічого не соромлячись. В цей час мені дзвонили знайомі поліцейські та говорили, що їм дуже соромно за цю ситуацію. Тобто бачили стрім, подзвонили і сказали: "Нам дуже соромно за своїх колег, що хоч форму знімай", На що я відповів, що форму знімати не потрібно, а треба боротися проти цього свавілля". Ми сподіваємося на нормальну поліцію", - розповів активіст.

Пізніше з'ясувалося, що оперативники взялися розбиратися в інциденті, вивчати подробиці та обставини, щоб дати оцінку діям правоохоронців.

Активістів вже відпустили.

"Друзі, дякую всім, хто підскочив і хто готовий був летіти! Врегулювали, всі вийшли, гнемо свою лінію! Поспілкувалися з керівництвом відділення, і пішли далі ловити грабіжників! Один за всіх і всі за одного!" - йдеться у публікації.

Також Бондар виклав відео розмови з ромами, яких активісти спіймали на крадіжці "на гарячому".

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...