Хіти тижня. У 94 роки залишається активною: Британський автор назвав ТОП-5 правил довголіття королеви Єлизавети

У свої 94 роки королева Великобританії Єлизавета II вражає активністю, гострим розумом і моложавим виглядом. Для багатьох людей вона є зразком здоров'я і благополуччя, і дослідник британської культури Брайан Козловські розповів про секрети її довголіття в своїй новій книзі, передають Патріоти України.

Тренування

"Більшість людей думають, що для довголіття потрібно підтримувати строгий режим тренувань, - сказав автор виданню NY Post. - Але не королева. Вона щиро вірить в розумні навантаження, такі як швидкі піші прогулянки з коргі і верхова їзда. Дослідження показують, що найкорисніші вправи - це ті, які приносять вам задоволення".

Дієта і алкоголь

Як і багато представників свого покоління, королева Єлизавета віддає перевагу простим стравам. "Протягом тривалого періоду часу в Британії було майже непатріотично бути гурманом, - каже Козловські. - Улюблений ритуал монарха - післяобідній чай Дарджилінг з бутербродами і коржиками скон. Вона також обирає найменший шматочок торта. Як часто радять дієтологи, час від часу ви повинні дозволяти собі ласощі".

Що стосується алкоголю, то в минулі часи королева могла дозволити собі коктейль з джином вранці, келих вина за обідом і сухий мартіні або келих шампанського ввечері.

Догляд за шкірою

Незважаючи на привілеї, Єлизавета II ніколи не була фанаткою дорогих брендів косметики і роками не зраджувала улюбленим засобам, ціни яких приємно дивують. Також королева завжди трималася подалі від сонця, а улюбленим місцем її відпочинку була далека від тропічної спеки Шотландія.

Безперервне навчання

Єлизаветі II доводиться постійно вчитися, пізнавати нове і спілкуватися з людьми. Королева кожного дня годинами переглядає документи і проводить зустрічі з прем'єр-міністром в Букінгемському палаці. Такий активний режим підтримує гостроту і молодість її розуму, і навіть в 94 роки вона справляється зі своїми обов'язками.

Душевне здоров'я

У своїй книзі Козловські пророкує, що Єлизавета проживе довше, ніж її мати, яка померла у віці 101 року в 2002-му. "У неї є здатність адаптуватися, уникаючи підступного стресу, який ми відчуваємо, опираючись змінам. Це, безсумнівно, сприяє довголіттю і повноцінном уіснуванню", - вважає автор.

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Супервоїн з мене не вийшов, але роблю, що можу": Відомий український співак показав свою військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:05

Відомий український співак, а тепер і воїн ЗСУ, Олександр Положинський розповів, що 16 травня – це особлива для нього дата. Військовий відзначив два роки з моменту початку служби в армії, передають Патріоти України. У своєму Instagram Олександр Положин...