Хіти тижня. Україна має два плюси у боротьбі з COVID-19: Відомий інфекціоніст назвав головні "козирі"

Україна перебуває у дещо вигіднішій ситуації з поширенням захворюваності коронавірусу порівняно з деякими іншими країнами і має два плюси в боротьбі з пандемією. Про це заявив лікар-інфекціоніст і колишній глава Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я Володимир Курпіта, передають Патріоти України.

"Останнім часом йшлося про те, що універсальне покриття вакцинацією від БЦЖ може впливати на темпи поширення і розвиток епідемії. В Україні це охоплення становить 75-80% і цей показник нам у плюс", – вважає він.

За словами інфекціоніста, ще один плюс полягає в тому, що наша країна "приходить в епідемію" коронавірусу влітку, коли сонце й ультрафіолет скорочуватимуть темпи захворювань. "Якщо тенденція вірусу, яка намітилася в Україні, буде йти до уповільнення – зможемо трохи видихнути", – зазначив Курпіта.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....