Хіти тижня. "Українцям святкування забороняли, а іноземцям можна?": Мер Черкас проти приїзду хасидів в Умань

Десятки тисяч людей, які можуть бути носіями Covid-19, несуть загрозу населенню не тільки Умані, Черкащини, а й всієї України.

Анатолій Бондаренко. Фото: Українська правда.

Масовий приїзд паломників-хасидів з Ізраїлю до Умані на Рош ха-Шана несе загрозу зараження українців коронавірусною інфекцією і обмежує їхні права. Таку думку в Facebook висловив мер Черкас Анатолій Бондаренко, передають Патріоти України.

"Нас обурює історія з прийняттям рішення щодо хасидів. Виходить, українці зараз не мають права вільно відвідати Ізраїль і США, де рівень епідемічної загрози значно вищий за український. А ось тамтешні громадяни мають право приїхати в українське місто і вільно святкувати тут релігійне свято. Десятки тисяч людей, які можуть бути носіями Covid-19, несуть загрозу населенню не тільки Умані, Черкащини, а й всієї України", - написав Бондаренко.

Крім того, на його думку, це порушує права українських громадян і ставить їх в несправедливе становище перед іноземцями. "Українцям забороняли свята, позбавляли права на роботу, гідне життя, забороняли роботу установ культури, дозвілля. Але все це чомусь дозволено іноземним громадянам на території України", - додав мер Черкас.

Він наголосив, що його позицію поділяє народний депутат від цього округу Антон Яценко і громадськість міста Умань. "Ми звертаємося до президента Зеленського як до гаранта наших прав. Пане президенте, втрутьтеся в ситуацію. Почуйте думку громад", - пише Бондаренко.

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Ірина Фаріон розповіла про свою «співпрацю» з комуністичним режимом і про те, як, разом зі своїм вчителем, намагалася «розвалити комуністичну партію з середини». В інтерв’ю «Українським новинам» Ірина Фаріон розповіла про своє комуністичне минуле. За ї...

Знайшла вихід: Суддя Деснянського суду Києва вирішила мобілізуватися й попросила ВРП зупинити справу щодо її п'яного водіння

середа, 17 квітень 2024, 23:06

Суддя Деснянського суду Києва Світлана Колегаєва вирішила мобілізуватися, але просить зупинити справу щодо її п'яного водіння. Про це пише Центр протидії корупції, передають Патріоти України. У ЦПК нагадали, що влітку 2021 року Світлана Колегаєва на за...