Хіти тижня. Водіям на замітку: В українські ПДР внесли нові зміни, стало відомо, кого вони стосуватимуться

Кабмін ухвалив зміни до чинної редакції Правил дорожнього руху. Про це на свій сторінці в Telegram-каналі повідомляє нардеп Олексій Гончаренко, передають Патріоти України.

Зокрема, нова редакція правил дорожнього руху дозволяє велосипедистам рухатися в смузі для маршрутних транспортних засобів, а при необхідності, зупинятися. Крім того, тепер знак, що позначає смугу для руху маршрутних транспортних засобів, не вимагає додаткової таблички "для велосипедистів".

"З метою розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів проєкт пропонує дозволити рух велосипедистів смугою руху для маршрутних транспортних засобів", – йдеться у пояснювальній записці.

Для підвищення безпеки відтепер водії та пасажири таксі, а також інструктори з водіння зобов'язані використовувати ремені безпеки. Єдиний виняток – водії і пасажири з інвалідністю, фізіологічні особливості яких роблять користування ременями безпеки неможливим.

Крім того, для підвищення безпеки пішоходів, у темний час доби вони обов'язково повинні використовувати світловідбивальні елементи на одязі або жилети зі світловідбивальними елементами.

Також зміниться один із дорожніх знаків – 1.40 "Кінець дороги з удосконаленим покриттям". У новому варіанті на знаку дорогу буде зображено горизонтально, і над нею з'явиться силует автомобіля. Назва знака зміниться на "Зміна покриття".


Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...