Хіти тижня. Вона довго не наважувалася навіть вийти на вулицю: Новорічний поцілунок обернувся для дівчини невиліковною хворобою шкіри (фото)

На публіці люди показували на Еймі пальцями або відверталися, але в Інтернеті у неї з'явилася велика група підтримки.

Еймі Годден було 32 роки, коли на новорічній вечірці вона поцілувала чоловіка, не підозрюючи про його тонзиліт. Через кілька днів на її обличчі, грудях, руках і спині з'явилися червоні плями, і лікарі приголомшили її новим діагнозом - "краплевидний псоріаз", повідомляють Патріоти України.

"Вперше легкий псоріаз з'явився у мене в 14 років. Було кілька плямок, які я легко ховала під одягом. Я не дуже турбувалася про це до 2018 року, - розповіла жінка виданню The Sun. - Здається неймовірним, але загострення викликав новорічний поцілунок з хлопцем, у якого, як виявилося, був тонзиліт. Я підхопила вірус, але у мене також з'явилися сухі червоні плями на лобі, щоках і грудях. Незабаром вони збільшилися в розмірах і покрили всі мої руки, стегна і спину. Лікар поставив мені діагноз "краплевидний псоріаз" і сказав, що його викликав тонзиліт".

Еймі була шокована, коли їй сказали, що це хронічне захворювання, від якого немає ліків. "Я злякалася, що буду виглядати так завжди. Моє обличчя повністю відрізнялося від того, яке я знала все своє життя. Я повернулася з лікарні з мамою і не хотіла виходити на вулицю, бачити друзів або дивитися в дзеркало, - згадує вона. - Я не могла зустрітися з друзями і родиною, тому вирішила пояснити їм в Instagram. Якимось чином пост поширився, і реакція незнайомців виявилася неймовірною".

На публіці люди показували на Еймі пальцями або відверталися, але в Інтернеті у неї з'явилася велика група підтримки. Її досвід також допоміг багатьом набути впевненості в собі. "Люди з псоріазом кажуть, що я дала їм впевненість, але я кажу їм те ж саме. Це позитивний цикл, і ми допомагаємо одне одному, - ділиться вона. - Ви очікуєте прийняття і підтримки тільки від друзів і сім'ї, а коли вони приходять від незнайомців, це здається таким щирим".

Життя з новим діагнозом виявилася непростим, але Еймі вдалося підібрати правильний догляд і повернутися до повноцінного життя. "Одяг натирає, і іноді я навіть не можу носити бюстгальтер. Макіяж також може погіршити стан шкіри. Псоріаз на шкірі голови викликав випадання волосся, тому іноді я ношу перуки, - розповіла вона. - Але креми заспокоюють і допомагає світлотерапія. Сонячне світло, здорова дієта і відмова від алкоголю - все це допомагає мені впоратися . Але хвороба може загостритися в будь-який момент".

У червні 2018 року Еймі вперше зважилася сходити на прогулянку. Сидячи за столиком кафе, вона помітила, що кілька хлопців дивляться на неї і сміються. Дівчина вирішила, що вони глузують, але реальність виявилася куди більш приємною.

"Коли один з них запропонував купити мені напій. Я була шокована і запитала його, чи бачить він мою шкіру. Він сказав: "Так, і ти красива". З тих пір ми разом і в жовтні чекаємо нашу першу дитину, - розповіла Еймі. - Я турбувалася, що псоріаз завадить мені знайти кохання. Але зараз я відчуваю стільки любові у своєму житті".

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Оце так! У Львові дружину військовозобов’язаного засудили до 3 років позбавлення волі за укладення фіктивного шлюбу

четвер, 25 квітень 2024, 6:30

У судовому реєстрі повідомляється, що суд у Львівській області визнав жінку-інваліда 3 групи винною у незаконному переправленні особи через державний кордон, передають Патріоти України. Як йдеться у матеріалах справи, жінка, будучи інвалідом 3 групи, в...