Хіти тижня. "Заважає мова?! Геть до Ростова!": Капітан збірної України заступився за державну мову перед росіянами

Горуна висловив підтримку акціям за українську мову.

Український каратист Станіслав Горуна виступив на підтримку акцій на захист української мови, а також відповів російським коментаторам в соцмережах. Горуна висловив підтримку акціям за українську мову і змінив свій аватар у Facebook, додавши на свою фотографію гасло "Заважає мова?! Геть до Ростова!", передають Патріоти України.

Горуні зробили зауваження, що він періодично спілкується російською мовою. Каратист вирішив відповісти російським користувачам соцмережі: "Я говорю вільно англійською, російською, а також знаю (вивчаю) елементарні фрази для спілкування в кожній країні, де перебуваю. І для вас пишу зараз російською. І російською вам поясню, що це фото – про державну мову, і про рідне мені. Тому російською пошлю вас лісом".

"Завжди дивувало, як якийсь Альоша з Новоросійська може мені чи будь-якому іншому українцеві розповідати щось про мову, тим більше, на моїй сторінці. У вас не мова проблема, а повага. Приїжджаючи в Росію, Казахстан, або ту ж Словаччину, я переходжу на російську для спілкування з людьми, які її розуміють. Тому що це елементарна повага. Але вам, радянським зомбі, така повага невідома", – написав Горуна.

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...