Хіти тижня. Згаяний час може коштувати життя: Лікар назвав симптоми коронавірусу, які свідчать про важку форму

Український лікар назвав небезпечні симптоми коронавіруса, які можуть означати, що у хворого розвивається важка форма COVID-19. Медик каже, що дуже важливо стежити за температурою тіла. Про це розповів головний лікар одного з медичних діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький, передають Патріоти України.

Так, при постійно високій температурі, яка не знижується протягом тривалого часу, можна говорити про розвиток важкої форми. Ще однією ознакою стає, коли у людини з'являється задуха.

"Постійна висока температура, не знижується до 5-6 дня, це один з найбільш небезпечних симптомів. Друге - людина не може встати з ліжка, задишка. Яка сатурація на пульсоксиметр, який пульс, яка частота дихання, наскільки пацієнт активний і як він взагалі себе почуває", - перерахував ознаки, за якими оцінюється стан пацієнта, Тарас Жиравецький. А ось втрата нюху, яка виникає у багатьох пацієнтів, клінічно абсолютно не має значення для лікарів. Цей симптом безпечний.

Нові правила: Мін'юст назвав число засуджених за вбивство, які отримають право вийти достроково

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:59

Потенційний мобілізаційний резерв - це 2,2 тис. осіб, засуджених за вбивство. Такі дані назвала заступниця міністра юстиції Олена Висоцька у інтерв'ю з "Главкомом". «Наразі картина щодо ув’язнених за статтею 115 Кримінального кодексу («Умисне вбивство»...

Якщо у чоловіка немає військового квитка з собою: Яке покарання передбачено законом

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:37

Від 18 травня чоловіки повинні носити з собою військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Якщо цього документа не буде з собою - можуть виписати повістку. Адвокат Роман Сімутін пояснив всі нюанси. "Відповідальність за відсутніс...