Хіти тижня. Зменшує ризик захворіти на рак і рятує кістки: Що треба знати про цвітну капусту

Цвітна капуста - це овочева культура, яка належить до великого сімейства Капустяні. М'який смак і поживні речовини зробили її відомою в усьому світі. Ньокі, піца, деруни, рис або крильця є одними зі звичних страв, які можна сміливо зробити з цвітної капусти, передають Патріоти України.

Користь для здоров'я

Цвітна капуста багата різними фітохімічними елементами, антиоксидантами і вітамінами. Серед її головних переваг можна виділити:

- Зниження ризику запалень. Антиоксиданти в цвітній капусті допомагають захистити клітини від пошкоджень і окисного стресу, який призводить до хронічних захворювань. Дослідження також показали зворотну залежність між споживанням овочів сімейства Капустяні (в тому числі цвітної капусти) і ризиком виникнення декількох хронічних захворювань.

- Зниження ризику захворювань на рак. Хоча жодна окрема їжа не пов'язана із запобіганням або виникненням пухлинного росту, цвітна капуста містить з'єднання під назвою сульфорафан, яке допомагає блокувати неправильний розвиток клітин. Вживання великої кількості капустяних овочів (броколі, пак-чой, кольорова, брюссельська і кучерява капуста) в цілому може знизити ризик виникнення всіх видів хронічних захворювань.

- Допомога в регулюванні кров'яного тиску. Сульфорафан також пов'язаний зі зниженням кров'яного тиску. Крім того, дослідження показали переваги капустяних овочів в захисті серця і запобіганні серцевим захворюванням.

- Захист кісток. Цвітна капуста багата на вітамін К, який необхідний як для мінеральної щільності кісток, так і для згортання крові.

- Підвищення імунітету. Одна порція цвітної капусти містить 100% добової норми вітаміну С, який допомагає підтримувати імунітет, а також відновлювати ДНК в організмі. Вітамін С також захищає організм від інфекції та навіть стимулює утворення антитіл для боротьби з хворобами.

З огляду на низьку калорійність цвітної капусти, це відмінний вибір для тих, хто намагається скинути зайву вагу. Ви можете істотно скоротити кількість споживаних калорій і вуглеводів, додавши при цьому додаткову кількість клітковини, щоб відчувати ситість. Крім того, більше 90% цвітної капусти – це вода, яка допомагає вимивати з організму токсини та зберігати зволоження.

Також вона містить багато клітковини і невелику кількість природного цукру. В одній чашці міститься приблизно шоста частина вуглеводів в порівнянні з такою ж кількістю вареної пасти або рису. Це робить цвітну капусту відмінним варіантом для діабетиків або тих, хто стежить за рівнем цукру в крові.

Пам'яті дорогам Зеленського, профінансованим Короновірусним фондом: В України більше немає грошей на закупівлю вакцин, ситуація критична

середа, 14 квітень 2021, 11:22

Кошти в фонд для боротьби з пандемією здирались з культури, освіти та інших незахищених статей держбюджету-2020. Із них більше 20 млрд гривень "правильні люди" освоїли без прозорих конкурсів на "Велике будівництво". Виділені в Держбюджеті 4 млрд грн на...

Хіти тижня. Ви будете шоковані: Як змінювався ідеал жіночої фігури за 100 років (фото)

середа, 14 квітень 2021, 11:00

"В течение XX и XIX веков идеал женской фигуры менялся так же часто, как модные тенденции. Прогуляйся вместе с нами по прошлому и посмотри, какие женские фигуры считались самыми красивыми в разные десятилетия. Гарантируем, ты очень удивишься!" - йдетьс...