Хіти тижня. Знищить все живе на Землі: Вчені розкрили секрет смертоносної зброї

Антиматерія за певних умов може стати зброєю масового ураження і знищить Землю, якщо направити її заряд на планету.

У разі, якщо антиматерію використовуватимуть як зброю, то її вибух в 1000 разів перевершить ядерний і може знищити все живе на Землі. Про це заявив фізик Френк Клоуз, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

За його словами, знищення кілограма антиматерії дасть в 10 мільярдів разів більше енергії, що виділяється при вибуху кілограма тротилу. Справа в тому, що немає необхідності навіть в використанні спеціальної горючої хімії. Антиматерія містить позитивний аналог негативних електронів - позитрони. Крім того, за допомогою особливого процесу - анігіляції - і відбувається вивільнення енергії без будь-яких впливів. Саме тому, вважає експерт, антиматерія за певних умов може стати зброєю масового ураження і знищить Землю, якщо направити її заряд на планету.

У той же час, фізик Ейдан Робсон з Університету Глазго і Європейської організації ядерних досліджень впевнений, що ці теорії - всього лише наукова фантастика. На його думку, позитрони рухаються у вакуумі навколо прискорювача частинок, подібно до пропонованого компактного лінійного коллайдера. Він вважає вкрай низькою вірогідність того, що ці частинки раптово попрямують на Землю, стикнуться з нею і пророблять величезну діру шляхом сильного вибуху. Фізик також зазначає, що неможливо створити бомбу з антиречовини.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...