Хіти тижня. ​Зуби сильніші, ніж в акули! Вчені показали фото раніше невідомого морського "монстра"

Вчені показали фото маловідомої глибоководної риби сімейства драконовидних виду Aristostomias scintillans, яка має унікальні зуби, в рази гостріші та сильніші, ніж у піраньї чи акули, повідомляють Патріоти України.

Так, цей вид мешкає більш ніж на 1600 футів (більше 487,68 км) під поверхнею океану. Риби Aristostomias scintillans – темні, схожі на вугрів, довжиною приблизно три з половиною дюйма (від 8 см). Ці істоти світяться біолюмінесцентним світлом і створили складну сенсорну систему, яка дозволяє виявляти навіть найбільш непомітні рухи в глибинах океану, а потім притягувати і захоплювати їх здобич.

Вчені з'ясували, що тонкі, майже прозорі зуби цього виду складаються з нанорозмірних кристалічних частинок. Склад і структура цих нанокристалів роблять ікла "риби-дракона" міцнішими, ніж зуби деяких із найжорстокіших хижаків риб.

"Нові результати заінтригували як морських біологів, так і матеріалознавців. "Дракони" не сильні плавці, тому дослідники задалися питанням, як вони їдять", – пише видання.

"Вони в основному бовтаються в товщі води. Оскільки вони не можуть бути вивчені живими в лабораторії, будь-яке спостереження, яке може дати уявлення про біологію цих риб, дійсно цінне", – розповіла рибний біолог з Університету Род-Айленда Жаклін Уебб.

Дослідники підкреслюють, що розуміння будови та матеріалу зубів цих хижих риб може допомогти створити нові міцні і прозорі синтетичні матеріали.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...