"Хлопець просто якісь дурниці писав": У Польщі судять поліцейських, які не завадили вбивству молодої українки

У польськоиу місті Гожув-Великопольський судять трьох поліцейських, які не завадили вбивству українки 26-річної Христини. Жінку у місцевій пральні застрелив 26-річний поляк. Прокурори Щецина вважають, що трагедії можна було б запобігти, якби правоохоронці відреагували на звернення дівчини належним чином, повідомляють Патріоти України із посиланням на gorzowianin.com.

Українка кілька разів зверталася до поліції щодо домагань та погроз з боку її колишнього хлопця. Втім, у відділку це кваліфікували як адміністративне правопорушення, а не як кримінальний злочин. Через вбивство дівчини зараз судять трьох співробітників місцевої поліції: відповідального за справу загиблої, начальницю відділку поліції та начальника відділу превенції.

Колишня очільниця відділку поліції не дала свідчень і вважає себе невинною. Оскільки, за її словами, вона мала лише наглядати за відділком, а не за правопорушеннями. Заяву українки підписав відповідальний за справу, а її погоджувальний підпис, вважає начальниця, лише формальність.

Відповідальний за справу українки поліцейський також не визнав своєї провини й відмовився спілкуватися із судом. Втім, він визначив свою позицію - кваліфікацію справи визначав черговий, який приймав заяви українки. Після опитування друзів дівчини поліцейський вирішив, що "хлопець просто писав якісь дурниці", тому їй нічого не загрожує.

Винним вважають і начальника превенції. Він також відмовився співпрацювати із судом і давати свідчення. За невиконання службових обов'язків працівникам поліції загрожує до 3 років ув'язнення.

Трагедія сталася 11 вересня 2019-го. Чоловік зайшов до пральні, де працювала жінка, вистрелив їй у голову та втік. Правоохоронці оголосили 26-річного нападника у розшук. Поблизу Берліна місцеві поліцейські перекрили шлях машині зловмисника, той вийшов із автівки і направив пістолет на правоохоронців. Поліція відкрила вогонь на ураження, чоловік загинув на місці. Причиною вбивства називають те, що жінка відмовилася з ним зустрічатися.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...