"Хочу знати, куди ви забираєте людей ні за що": 76-річна білоруська пенсіонерка розповіла, як опинилася в відділенні

Старенька займалася на стадіоні, коли побачила, як забирають чоловіка, а потім і його 16-річного сина.

Галина Олександра Жігілевіч живе недалеко від Мінська - в Сєнниці. Їй 76 років. Ввечері 10 серпня вона вийшла побігати на стадіон, але побачила, як людей затримує міліція. Про це повідомляє видання "rebenok.by", передають Патріоти України.

"Я декілька кіл зробила, дивлюся: під'їжджає машина, і раптом звідти виходять людей 5-6 в чорному. Я підійшла і питаю: "Ви що - приїхали спортом займатися? Ну-ка бігом, кроком руш, ать-два, ать-два". Але жартувати ніхто не збирався. Один з міліціонерів сказав: "Беріть ось цього", чоловіка взяли під руку і повели до автозаку"", - розповідає бабуся.

Далі вона побачила, як забирають чоловіка, а потім і його 16-річного сина, який закричав, коли його батька почали "пакувати". Тут жінка почала кричати: "Навіщо ви їх берете?"

Після - вона вчепилася в одного і пішла в машину. "Я сказала, що хочу знати, куди ви забираєте людей просто так, з вулиці, і що з ними будете робити", - розповіла жінка.

За словами Галини Олександрівни, ніхто з міліціонерів не був проти присутності 76-річної бабусі в автозаку. Посадили її і поїхали, причому в дорозі не говорили, куди везуть. У підсумку привезли до відділку міліції в Мачулищах.

"Нас привезли, дали маски, посадили в коридорі. Затримання зафіксували о 19.20. Сидимо ми, сидимо, а вони туди-сюди ходять. Чую, як один за дверима дзвонить кудись і питає: "Що з ними робити?" Почали заводити окремо кожного в кабінет, розмовляти. Хлопці хотіли мене пропустити вперед, але я сказала: не треба, зайду остання", - розповіла пенсіонерка.

Вона каже, що провела в коридорі кілька годин. Встигла подзвонити дочці, сказала, де знаходиться, попросила привезти паспорт. Як потім з'ясувалося, разом з документами дочка хотіла передати матері воду, але міліціонер не взяв, сказав: "Вона себе прекрасно почуває".

"Годині о 10 я говорю: "Хлопці, я тут довго сиджу, ви мені хоч чайку дайте!" Один міліціонер заметушився, мовляв, зараз-зараз. Минула година, але чаю не побачила. Кажу іншому міліціонеру, може, чаю дасте, а він мені: "Зараз же коронавірус, хто після вас з цієї чашки пити буде?" Так я без чаю і залишилася", - поділилася жінка.

Об 11 годині вечора пенсіонерці сказали, що вона вільна. Але телефон виявився розряджений - тільки біля першої години дочка Галини Олександрівни змогла її забрати з відділку. "На мене, яка бігала на стадіоні, склали протокол такого змісту: "Брала участь в несанкціонованому масовому заході з обговорення виборів президента РБ". Зобов'язали з'явитися в суд 27 серпня. Хотіли мало не на наступну добу суд зробити, але я попросила пізніше, тому що мені треба дочекатися пенсію, щоб заплатити штраф", - розповіла вона.

Той факт, що міліція затримує на вулиці всіх підряд і дозволяє собі стріляти в людей, обурює пенсіонерку. Як і новини про велику кількість постраждалих людей, про яких вона читала в останні дні.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...