Хорватія сенсаційно вибила Бразилію в чвертьфіналі ЧС-2022 (відео)

Бруно Петкович з'явився на полі перед закінченням основного часу. Героями епізоду на 117 хвилині став дует з Динамо Загреб. Оршич пробіг по флангу і пасом знайшов в центрі Петковича

У п'ятницю, 9 грудня, на чемпіонаті світу з футболу в Катарі визначився перший півфіналіст. Чвертьфінальна стадія стартувала поєдинком між збірними Хорватії та Бразилії.

Балканці, як і очікувалося, діяли другим номером, проте дуже щільно грали у відборі. А також розраховували на швидкі контратаки. За весь перший тайм бразильці лише тричі потурбували голкіпера хорватів. Домінік Лівакович з усіма ударами легко впорався.

У нападі європейці були не такими переконливими - жодного удару в площину воріт. Тому на перерву команди пішли без забитих голів.

На старті другої половини зустрічі бразильці вимагали призначити 11-метровий у ворота суперників. Втрутився навіть VAR. Та все ж навмисної гри рукою арбітри не побачили. Перший по-справжньому небезпечний момент Бразилія створила на 55-й хв. Неймар майже впритул пробивав з дещо гострого кута – Лівакович урятував, відбивши м'яч ногами.

Ще один сейв до свого активу воротар хорватів записав на 66-й хв. Цього разу він відбив удар Лукаса Пакети після виходу віч-на-віч. Бразильці кинули всі сили в атаку на останніх хвилинах основного часу. Та впевнена гра Ліваковича допомогла "картатим" вистояти – 0:0.

В овертаймі Хорватія майже не думала про напад, лише кілька разів організувавши контрвипади. "Пентакампеоне" тотально переважали. І забили наприкінці першого додаткового тайму. Неймар обігрався з Лукасом Пакетою, прокинув м'яч повз голкіпера й пробив у ближній верхній кут.

Після цього взяття воріт Неймар зрівнявся за кількістю голів за національну збірну з легендарним Пеле – по 77.

І все ж це був ще кінець. Хорватія відігралася на 116-й хв. Міслав Оршич прострілив із флангу на Бруно Петковича, який встановив остаточний рахунок – 1:1. Допоміг невеликий рикошет. І взагалі, це був перший удар хорватів у площину воріт у поєдинку.

У серії післяматчевих пенальті сильнішими виявилися хорвати, які забили чотири з чотирьох. Родріго й Маркіньйос не забили, і Бразилія сенсаційно вилетіла з ЧС-2022 на стадії чвертьфіналу.


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...