Хотів пояснити все хворобою матері: На Хмельниччині чоловік ухилився від мобілізації і отримав вирок суду

На Хмельниччині суд засудив чоловіка до трьох з половиною років позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Свій вчинок він намагався виправдати хворобою матері, передають Патріоти України.

Судове засідання неодноразово переносили, щоб дозволити обвинуваченому з'явитися в ТЦК та СП, але чоловік жодного разу наданою можливістю не скористався. Про це йдеться у вироку Теофіпольського районного суду Хмельницької області.

Військовообов'язаний громадянин отримав повістку 8 квітня, в якій вказувалося, що 15 числа він має з'явитися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальшого відправлення у військову частину. Чоловік цю вимогу проігнорував.

Під час судового засідання він не визнав своєї провини та пояснив, що ігнорування повістки було пов'язане із хворобою матері. У матеріалах справи йдеться, що обвинуваченого мав забрати на автомобілі один із працівників ТЦК, який на роботу проїжджав через його село.

Через деякий час співробітнику ТЦК зателефонувала сестра обвинуваченого та заявила, що їх матері у Хмельницькому було зроблено операцію, тому її брат не зможе з'явитися до військової частини. Надалі у ТЦК чоловік не з'являвся, бо нових повісток йому більше не вручали.

Суд не взяв до уваги твердження обвинуваченого щодо його бажання проходити військову службу. Судом неодноразово, за клопотанням самого обвинуваченого, відкладалися засідання з метою забезпечення йому можливості явки до ТЦК для подальшої мобілізації, проте він жодного разу наданою можливістю не скористався.

У результаті суд ухвалив рішення, що необхідне і достатнє для виправлення обвинуваченого та припинення скоєння нових злочинів є призначення покарання у вигляді позбавлення волі. Тож чоловіка відправили до в'язниці на 3,5 роки.

Хотів пояснити все хворобою матері: На Хмельниччині чоловік ухилився від мобілізації і отримав вирок суду

вівторок, 10 вересень 2024, 23:25

На Хмельниччині суд засудив чоловіка до трьох з половиною років позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Свій вчинок він намагався виправдати хворобою матері, передають Патріоти України. Судове засідання неодноразово переносили, щоб дозволити обви...

Готується до реваншу з Усиком: Ф’юрі одним ударом зніс тайського боксера з ніг (відео)

вівторок, 10 вересень 2024, 22:01

Колишній чемпіон світу за версією WBC Тайсон Ф’юрі почав підготовку до реваншу з Олександром Усиком. «Циганський король» провів тренування з тайськими боксерами, повідомляють Патріоти України. Ф’юрі показав свій удар ногою, збивши опонента з ніг. У пер...