"Хто був важкопоранений, той там і лишився": Боєць емоційно розповів про оборону Авдіївки і позицію "Зеніт", де окупанти вбили полонених

Військовослужбовець 110-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Віктор Біляк розповів про атаки росіян на позицію "Зеніт", про складнощі відходу з тієї ділянки та загиблих побратимів в Авдіївці, передають Патріоти України.

За словами Біляка, під час оборони міста логістика працювала, тож через Авдіївку до "Зеніту" здійснювали постачання. Цю позицію росіяни найчастіше обстрілювали з мінометів, танків, броньованих машин піхоти та дронів-камікадзе.

"А для нас був великий мінус, тому що ми не бачили, куди нам іти (через погану видимість — ред.), це не дозволяло ефективно пересуватися", — розповів військовий.

За його словами, ті бійці, яким вдалося відійти з позиції, були легкопораненими, проте важкопоранені залишилися на позиції. "Ми всі могли пересуватися, просто у нас були певні зачеплення, невеличкі уламкові поранення. Хто був важкопоранений, той просто там і лишився", — розповів він.

Раніше Біляк розповідав, що цих важкопоранених мали евакуювати, а проте їх не змогли вивезти. Військовий зауважив, що нині солдатам невідомо, чому евакуації не відбулося.

Згодом дізналися про розстріл бійців, які не вийшли з Авдіївки. За його словами, раніше заявляли про шістьох загиблих на позиції "Музей", також є відео, зняте на території, яку боронили бійці 110 бригади — там лежать пʼять тіл. "Так само по дорозі до Авдіївки, мабуть, ще лежить з десяток наших тіл, просто ідентифікувати їх можна лише методом виключення", — наголосив Біляк.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...