Хворі у розпачі: Українців, які вже оплатили операції із трансплантації органів, не пускають у Білорусь

Сім'ї пацієнтів, які очікують пересадки нирки, намагалися звертатися в посольство України в Білорусі, але там допомогти не змогли.

Після того, як 1 листопада Білорусь закрила кордон, приїхати в країну не можуть навіть ті українці, яким була призначена операція з трансплантації органів. Той факт, що лікування вже погоджено і оплачено, для прикордонників не аргумент. Пацієнти змушені чекати відкриття кордонів. Про це повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Сім'ї пацієнтів, які очікують пересадки нирки, намагалися звертатися в посольство України в Білорусі, але там допомогти не змогли. Єдиний вихід для хворих - це добиратися з регіонів до Києва, звідти літаком летіти до Мінська, а потім шукати транспорт до клініки в Бресті, де проводять операції з пересадки органів. Дорога виходить тривалою і складною, сім'ї обгрунтовано побоюються, що їх близькі не перенесуть такого транспортування.
Пацієнти скаржаться, що близько року чекали складної операції і коли нарешті просунулися в черзі, зіткнулися з несподіваною перешкодою на кордоні. Після того, як в'їзд до Білорусі буде дозволений, потрібно буде заново проходити процедуру пошуку донора.
«Ми не збираємося влаштовувати безлади. Ми збираємося вирішити нашу життєво важливу проблему. Тим більше, що Україна платила гроші, а деякі пацієнти самі збирали кошти», - обурилася жителька Здолбунова Тетяна Якубець.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...