Кількох мешканців Львівщини покарали за розповсюдження фейків про коронавірус

В Нацполіції закликали громадян користуватися офіційними джерелами інформації та здоровим глуздом.

Співробітники Служби безпеки України виявили чотирьох користувачів соцмереж, які розповсюджували мережею неправдиву інформацію, що стосувалася нового коронавірусу. Про це повідомили в Управлінні Нацполіції у Львівській області, передають Патріоти України.

Зазначається, що фейкова інформація стосувалася вірусу та заходів, які нібито планувались для недопущення його розповсюдження на Львівщині. "Встановлено, що до розповсюдження неправдивої іноформації причетні 39-річна мешканка одного з сіл Дрогобицького району, житель міста Броди віком 60 років, 32-річний мешканець Турківського району та 26-річна жителька міста Хирів Старосамбірського району", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці склали на громадян протоколи про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення ст.173-1 (Поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) КУпАП. За такий злочин правопорушникам загрожує штраф від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку. В Нацполіції закликали користуватися офіційними джерелами інформації та здоровим глуздом.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...