Кінець "епохи бідності", кажете? В Україні сезонна ягода побила ціновий рекорд - 400-500 гривень за кг

В Україні сезонна ягода побила ціновий рекорд: 400-500 гривень за кг

В Україні сезон лохини стартував на два тижні пізніше, ніж зазвичай. Але тим не менше ціна на ці ягоди поки що "космічна". Про це повідомляють експерти EastFruit, передають Патріоти України.

Так, у фермерів в господарствах лохину закуповують в діапазоні 250-350 грн/кг ($9,12-12,77/кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж на перші партії в попередньому сезоні.

Тим часом, в супермаркетах України поки можна купити місцеву лохину з теплиць і імпортні ягоди. Їх вартість стартує від 400 до 500 гривень за кілограм.

У сегменті фасованої ягоди була представлена в основному лохина з Нідерландів, і в перерахунку на кг ціна могла досягати 600-700 грн/кг.

За словами експертів, виробництво лохини в Україні в нинішньому році помітно збільшиться, через те, що в плодоношення вступають все нові та нові плантації.

Вже зараз оптовики плавно знижують ціни як на місцеву, так і на імпортну лохину. Самі виробники очікують, що ціни на ягоди можуть знизитися вже з наступного тижня, оскільки пропозиція лохини на ринку різко зросте. Нагадаємо, що минулого року лохину на ринках в сезон можна було купити по 160-180 гривень за кілограм.

Чим корисна лохина

Лохина покращує апетит, зміцнює стінки судин і вважається відмінним протизапальним, жовчогінним і сечогінним засобом. Також лохина запобігає прояву склерозу, захищає від радіоактивного випромінювання, знижує рівень цукру в крові і допомагає при шлункових і серцевих захворюваннях

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...