Коломойський "догрався": Відомий український телеканал потрапив у скандал через мапу України без Криму (відео)

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення почала перевірку щодо телеканалу "1+1" через демонстрацію в одному з сюжетів карти України без окупованої АР Крим. Про це повідомляє прес-служба регулятора, передають Патріоти України.

Перевірка була розпочата після відповідного звернення Служби безпеки України. Як зазначається, у випуску новин "ТСН", в сюжеті "Обвал цін", 13 квітня було продемонстровано карту України з інтернет-сторінки енергетичної біржі "Nord Pool Spot", на якій була відсутня АР Крим.

"Національна рада на засіданні 21 травня ухвалила рішення призначити позапланову перевірку ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» (логотип «1+1»), м. Київ, за ліцензією на багатоканальне мовлення в мережі МХ-1. Телеканал у новинах показав карту України без окупованої Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Цей факт, відзначають в Нацраді, є порушенням частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Перевірка компанії почнеться після завершення карантину. Варто зазначити, що у відеосюжеті, опублікованому на Youtube-каналі "ТСН", карти без АР Крим вже немає.


Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...