Коли найкраще займатися спортом - вранці чи ввечері: Відподь вчених

Вчені вважають, що вечірні навантаження для здоров'я корисніші. Тоді наш організм використовує менше кисню, повідомляють Патріоти України.

У ході експериментів за участю лабораторних мишей вчені з'ясували, що у вечірні години фізичні навантаження на 50% більш ефективні. Річ у тому, що ввечері при тренуваннях гризунам було потрібно менше кисню, а в їхньому організмі відзначався підвищений рівень субстанції, яка збільшує метаболічну активність тканин.

Спільна команда дослідників із США та Ізраїлю провела перші дослідження, які підтвердили давно пануючу теорію про вплив часу тренувань на їхню продуктивність. В цілому, фізичні навантаження впливають на циркадні ритми людини або її внутрішній годинник, який пов'язаний з циклами сну і пробудження. Вони дозволяють нам готуватися до точних і регулярним зовнішніх впливів, від яких залежить прийом їжі і сну.

Циркадні ритми перебувають у нервовій системі у периферичних органах, вони відіграють важливу роль у відновленні ДНК, фертильності й навіть ефективності прийому ліків. Якщо наш організм не приймає подібні сигнали, то циркадні ритми можуть повністю розсинхронізуватися.

Дослідження показували, що люди з порушеннями циркадних ритмів мають меншу тривалість життя, вони частіше стикаються з пухлинами та різними розладами сну на кшталт безсоння. Ці порушення можуть бути наслідком або збою внутрішнього годинника організму, або відмови людини слідувати зовнішніх умов, наприклад, при роботі в нічну зміну. Раніше вчені з'ясували, що користь від тренувань зберігається і через 10 років.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...