Всім відомо, що двічі на рік ми самостійно переводимо стрілки годинника і звикаємо до нового часу. Однак навіщо це робити - знають не всі, передають Патріоти України.
Ще в 18 столітті під час подорожі по Франції один з батьків-засновників США Бенджамін Франклін задумався про те, що багатьом подобається проводити вечори в колі друзів, користуючись великою кількістю свічок і ламп. Переведення часу тоді мало би позитивний вплив на економію ресурсів.
Далі про переведення часу стали замислюватися в Англії та Німеччині, у 1916 році перехід не літній час був здійснений також для економії ресурсів.
Весняний сезон потребує переведення годинників на годину вперед, така давня звичка допомагає зберігати електрику і зменшувати експлуатацію штучного освітлення. Все тому, що навесні і влітку людям властиво вставати на світанку, а лягати набагато пізніше заходу сонця.
Однак останнім часом проводяться дискусії, в яких обговорюється доцільність переходу на різні часи. За словами експертів, такий перехід згубно впливає на здоров'я людини і зовсім незначно при цьому економить електроенергію. Це призвело до того, що деякі держави відмовилися від переходу і стрілки годинника більше не переводять.
Для початку розповімо про тих, хто повертався до переведення годинників після того, як відмовився від цього - це США і Німеччина. Також звичка переводити годинник двічі на рік зараз є в багатьох штатах США, Канаді, в країнах Європи, Південної Америки і Африки, в Новій Зеландії і навіть трохи в Австралії.
Варто відзначити, що перехід на "зимовий" час - дещо неправильна назва, адже за фактом - це стандартний час, а перехід на літній час - виняток. У 2023 році Україна здійснить перехід на літній час в ніч з 25 на 26 березня, а саме - о 03:00 за Києвом.
Якщо і переїздити кудись жити, так це до країни, з високим індексом щастя. Одним з найвищих таких показників у світі може похвалитись Швейцарія, і зараз країна пропонує вигідні умови переміщення, передають Патріоти України. Як пише видання Express, шве...
В Україні суттєво здешевшала морква. Насьогодні виробники відвантажують її по 15-23 грн/кг, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше. Основна причина – сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту. Відповідно, незабаром ціни н...