Коли закінчиться мобілізація в Україні і що робити, якщо повістку вручили через поштову скриньку - роз'яснення

Загальна мобілізація в Україні наразі триває до 14 лютого 2024 року, однак після цієї дати, ймовірно, буде продовжена, як це робилося вже 7 разів. У цей період у державі проводяться спеціальні заходи, зокрема, призов військовозобов’язаних до ЗСУ на військову службу, передають Патріоти України.

Однак нерідко повідомлення про виклик до ТЦК для громадян залишають у поштових скриньках. Як діяти у таких випадках, розповів "Фактам" юрист Віктор Мазура.

Так, за його словами, якщо повістку військовозобов'язаному не вручили особисто в руки, він не зобов'язаний їхати до ТЦК та СП. Крім того, документ має містити підпис про вручення та отримання повістки.

Передання повістки через родичів, знайомих, запихання під двері або дзвінок по телефону також не вважається належним її врученням. Тому явка до ТЦК та СП у таких випадках необов’язкова і це не спричинить юридичних наслідків.

Нагадаємо, що загальна мобілізація ‒ це оперативний механізм поповнення лав ЗСУ, який проводиться одночасно на всій території України.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...