Коли Зеленський наздожене Польщу, як житимуть українські пенсіонери? Знайомимося з реаліями сусідів

"Слуги" з 2019 року весь час обіцяють наростити економку України до польської. То до кінця першого терміну "найвиличнішого лідера сучасності", потім другого

Україна значно поступається Польщі за рівнем життя і забезпеченості громадян. Середня пенсія польських громадян становить 512 євро. Таким чином, щоб українські пенсіонери порівнялися з польськими, вони повинні отримувати приблизно в 2 рази більше, ніж зараз.

Про це написав на своїй станиці в соціальній мережі Facebook голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко, зазначають Патріоти України.

"У Польщі мінімальна пенсія € 250 (7825 грн за курсом 31,3). 46,15% від мінімальної зарплати - 541Є = 16 956 грн", - зазначив Попенко.

При цьому за комуналку польські громадяни в середньому віддають 967 злотих або ж 6480 гривень. Таки чином середня платіжка за комунальні послуги в Польщі становить 82,8% від мінімальної пенсії. Але у випадку з середньою пенсією це співвідношення вже дорівнює приблизно 40,44%.

Тим часом розмір мінімальної пенсії в Україні становить 1854 грн, а середня платіжка за комуналку дорівнює приблизно 3800 гривень. Тобто - 161% мінімальної пенсії. І нажаль, є підстави, що буде тільки гірше. Так колись наближений до Зеленського екс-міністр фінансів Уманський прогнозує значне погіршення соцзабезпечення до 2024 року.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...