Коли знайшли мітку на вхідних дверях: Експерт розповів, як діяти, якщо злодії націлились на вашу квартиру (відео)

У Києві то тут, то там на дверях квартир невідомі залишають мітки. Важливо знати, що ставлять їх за певною схемою. Люди припускають, що це можуть робити грабіжники. Про це розповіла киянка Людмила Танцюра в Facebook-спільноті "Воскресенка + Райдужний", зазначають Патріоти України.

Як розповіла жінка, завдяки камері відеоспостереження вдалося відстежити, хто ставив мітки.

Коли залишають мітки

Так, подія сталася у вівторок, 20 липня на вулиці Закревського. У день чоловік зайшов в під'їзд одного з житлових будинків і залишив біля кількох квартир мітки – два сірники з пластиліном.

Окрім того, цікаво, що невідомий малював по лівій стороні зеленим, по правій рожевим.

"Подбайте про ваших сусідів, кого немає вдома. Можливо й у вас вже є такі мітки або можуть з'явитися найближчим часом", – написала Танцюра.

У коментарях користувачі пишуть, що це можуть робити "домушники" і потрібно негайно звертатися в поліцію.

Киянка Наталія Баландіна зазначила, що чоловік, який потрапив на камеру нібито відомий палій і залишені мітки – це його почерк.

"Уже кілька разів його фіксували в будинку на Старосільській, влаштував там підпал умисний в під'їзді будинку. Підпалює смітники і ставить під квартирами такі мітки. Бачили на Курнатовського його, в Центрі та Позняках по камерах", - зазначає жінка.

У Києві грабіжники залишають мітки на дверях квартир: експерт розповів, як діяти (відео)У Києві грабіжники залишають мітки на дверях квартир: експерт розповів, як діяти (відео)У Києві грабіжники залишають мітки на дверях квартир: експерт розповів, як діяти (відео)Фото: у Києві невідомі ставлять мітки на квартирах (facebook.com/groups/VosRa)

Що каже експерт

Фахівці радять ставити на дверях якісні замки або встановити хорошу систему охорони.

В ефірі телеканалу "Київ" експерт з безпеки Дмитро Стрижов розповів про "домушників", які ставлять подібні "мітки". Так, зловмисники залишають приліплені сірники на дверях і через кілька днів повертаються в цю квартиру. Якщо відмітка на місці - то господарів будинку немає.

Також він зазначив, що цінні речі краще ховати в сейфах або металевих ящиках.

На думку фахівця, ховати речі потрібно так, щоб ви могли до них дістатися за 5-8 хвилин.

"Наприклад, сейф, металевий ящик і тощо. Це буде гарантією того, що грабіжникам буде важко дістати ваші цінності ", – зазначив Дмитро Стрижов.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...