"Командир вистрілив мені у сідницю, але я втік": Окупант розповів про свої "пригоди" на фронті в Україні (відео)

Полонений російський окупант з Магаданської області розповів, що командування обманом кинуло його на передову: під час підписання контракту з міноборони РФ йому обіцяли роботу з будівництва в тилу оборони. Однак замість риття окопів він опинився у приватній військовій компанії "Ветерани", а згодом потрапив у полон на одному з напрямків фронту, передають Патріоти України.

Полонений розповів про розправи росіян над мобілізованими та пригадав, як командир стріляв йому в сідницю, коли той втікав. Відео з розповіддю полоненого опублікували у Державній прикордонній службі України

"Командир вистрілив мені у сідницю, але я втік", – розповідає полонений чукча Айняургін Матвєй Алєксандровіч. Він підписав контракт з міноборони РФ, яке обіцяло роботу з будівництва в тилу російської оборони. Таким чином потрапив до ПВК "Ветерани" при 55 окремій мотострілецькій бригаді рф. Взятий в полон Силами оборони України на одному з напрямків фронту", – прокоментували відео прикордонники.

Сам полонений на відео розповідає, що відмовлявся вирушати на передову, оскільки під час підписання контракту йому обіцяли роботу у тилу. На цьому ґрунті у нього з командиром виник серйозний конфлікт.

"Мене направили на позицію "Ротор", а там передок. Тобто у мене з командиром теж почалися розбіжності. Я говорю: "Як? Мені сказали, ну, командування: "зміцнення позицій", бліндажі, не бліндажі, це все рити, зміцнювати. Все". "Ти що, накази не виконуєш? Давай, іди!". Ну, за невиконання наказу там, знаєте самі, що може бути. Там "обнулюють". Можуть ногу тобі прострелити чи ще чогось", – розповів полонений.

У відповідь на уточнююче питання про те, чи він бачив випадки подібних розправ, окупант заявив, що випробував цю "традицію" російської армії на собі.

"У мене стріляв один командир, ось цей же рудий. Коли я втік... Погрози, образи, все... Ну, як би, у мене просто зірвало. Кажу: чого ти, бл*, хочеш? "Та я тобі зараз ногу прострілю", ну, колінку. Кажу: та ти стріляй. Все, розвертаюсь і побіг. У цей час відчуваю тут (доторкається до правої сідниці. – Ред.) біль такий. У сідниці. І виліт звідси був (ліворуч. – Ред.). Я впав. Я думав... Я спочатку не зрозумів, що це. А це він, виявляється, стріляв. Все. Я втік. Якраз штурм почався в цей же час", – заявив Айняургін.

Він додав, що вбивства та знущання стосовно своїх же товаришів по службі серед російських окупантів вже давно не рідкість

"Ветерани розповідали, що часто були такі випадки, що "обнуляли" самі. Один одного, коротше. Кого в яму просто викидали. Ну, покарання. Не годували, в ямі тримали. Три, дві доби. Потім з деяких просто знімали бронежилети, каски – і відправляли на передок. Траплялися такі випадки... Одного просто взяли та відправили на мінне поле. Ну, це зрада просто. Це не по-людськи. Хоча сам каже "багатонаціональна країна", ну, Путін", – видав полонений.

Він раптом згадав, що Росія століттями винищувала його народ. І представники малих народів у "багатонаціональній" РФ піддаються гонінням лише за факт своєї етнічної приналежності.

"Це ось як раніше пішло, з 1930-х років, коли... Чукчі ж теж з росіянами постійно конфлікти мали, коли ми ще взагалі не належали до Росії. До СРСР. 300 років ми, вважай, воювали з росіянами. А потім вони почали хутро, ось це все купувати. І балувати, типу, горілкою. Ну а що: "дура, алкаш". Типу жінкою своєю ділився. А де це таке було, щоб я своєю жінкою ділився з прийшлим якимсь... Ну отак кажуть", – розповів окупант.

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...

Автоцистерна, наповнена газом, врізалась у блокпост на Рівненщині, є жертва та постраждалі (фото)

субота, 28 вересень 2024, 16:42

Зранку 28 вересня у Рівненській області на трасі "Київ – Ковель – Ягодин" у блокпост врізалась автоцистерна, наповнена газом. Одна людина загинула, ще двоє – у лікарні. Про це у Facebook повідомила пресслужба обласного управління Національної поліції У...