Кому війна, а кому - бізнес: Волонтер показав, як в Україну ввозять дорогі авто, через що на митниці страшні черги

В Україну через кордон ввозять дорогі автомобілі, користуючись законом про нульове розмитнення під час воєнного стану. Машини, які явно призначені не для армії, завозять у великій кількості, що тягне за собою черги на митниці. А це вже впливає на швидкість ввезення гуманітарної допомоги до нашої держави, передають Патріоти України.

Свідки пишуть у соцмережах про те, як через кордон женуть дорогі легковики. Відео з митниці, де стоять десятки авто, які ввозяться, опублікував актор і волонтер Роман Гапачило у своєму Facebook.

"Ось ці машини вже у Львівській області, які створюють нам такі черги на кордоні. Прошу, подивіться, як ми допомагаємо нашій армії, купуємо собі Toyota RAV 4, всю цю х***ю ми купуємо. Subaru ось, дуже нам вони зараз треба в країні", – каже Гапачило.

Ще у березні Верховна Рада України разом з іншими категоріями товарів звільнила від митних платежів та транспортні засоби, що ввозяться в країну. Громадян звільнили від сплати ПДВ, акцизу та ввізного мита під час розмитнення автомобілів. Очевидці вже не вперше пишуть про те, що ввозяться в країну авто, на вигляд не призначені для армії. Крім того, через це бюджет недоотримує кошти.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...