"Королівські Бескиди": У Карпатах створено новий національний парк

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення національно-природного парку "Королівські Бескиди" у Львівській області, зазначають Патріоти України.

Згідно з текстом указу № 526/2020 територія парку охопить 8 691 гектар земель "Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства "Галсільліс", які вилучаються та надаються національному природному парку в постійне користування, і 306 гектарів у межах Дністровського лісництва, що включаються до його території без вилучення у землекористувача.

Кабінет міністрів України зобов'язується забезпечити затвердження у шестимісячний строк Положення про національний природний парк "Королівські Бескиди", а також передбачити в проєкті держбюджету на 2021 рік і наступні роки кошти, необхідні для функціонування парку.

Також Зеленський підписав указ № 525/2020 "Про території та об'єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного призначення", яким оголосив об'єктами загальнодержавного значення ландшафтний заказник "Кручі" в Донецькій області, ботанічний заказник "Долина ірисів" і парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва "Адамівка" у Львівській області.

Кабміну доручається затвердити положення про оголошені указом заказники і парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, забезпечити режим охорони та збереження створених територій та об'єктів, а також розробити відповідно до законодавства проєкти землеустрою щодо організації і встановлення меж територій та об'єктів природно-заповідного фонду, які оголошуються заказниками та парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...