
Вчені кажуть, що це може пояснити, чому спалахи хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
У ході дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сінгапуру, до них було додано зразок вірусу.
Потім їх зберігали при температурі замерзання - від 4 °C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 °C, яка є стандартною температурою замерзання. Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній у зразках риби і м'яса.
За словами вчених, передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження, але переміщення заражених предметів у регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.
У дослідженні говориться: "Потрібне пояснення повторного виникнення спалахів Covid-19 у регіонах з очевидною локальноюліквідацією. Недавні спалахи захворювання сталися у В'єтнамі, Новій Зеландії та деяких частинах Китаю, де протягом декількох місяців не було випадків захворювання".
У лісах Чернівецької області дикі звірі змінили звичний режим через погодні умови. У Селятинському лісництві фотопастка зафіксувала ведмедя, який, попри середину грудня, досі активний. Про це повідомила філія "Подільський лісовий офіс", передають Патрі...
Дніпровський районний суд міста Києва виніс вирок майору поліції, колишньому старшому спеціалісту-криміналісту Головного управління Нацполіції в Київській області. Про це стало відомо з вироку суду від 1 грудня 2025 року (справа № 755/11510/25). Його в...