Вчені кажуть, що це може пояснити, чому спалахи хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
У ході дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сінгапуру, до них було додано зразок вірусу.
Потім їх зберігали при температурі замерзання - від 4 °C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 °C, яка є стандартною температурою замерзання. Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній у зразках риби і м'яса.
За словами вчених, передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження, але переміщення заражених предметів у регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.
У дослідженні говориться: "Потрібне пояснення повторного виникнення спалахів Covid-19 у регіонах з очевидною локальноюліквідацією. Недавні спалахи захворювання сталися у В'єтнамі, Новій Зеландії та деяких частинах Китаю, де протягом декількох місяців не було випадків захворювання".
У центрі Києва вранці 19 січня в руках радіоведучої Армія FM вибухнув донний підривач "ВП-9" під час ефіру. Про це у фейсбуці повідомив офіцер ЗСУ Мирослав Гай, передають Патріоти України. . "Сьогодні близько 10:50, в Центральному Будинку офіцерів ЗСУ...
Соціальна мережа TikTok перестала працювати у США менш ніж за дві години до того, як заборона повинна була набрати чинності. Про це напередодні повідомив телеканал CNN, передають Патріоти України. Соцмережа припинила роботу в суботу ввечері за місцевим...