
Вчені кажуть, що це може пояснити, чому спалахи хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
У ході дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сінгапуру, до них було додано зразок вірусу.
Потім їх зберігали при температурі замерзання - від 4 °C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 °C, яка є стандартною температурою замерзання. Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній у зразках риби і м'яса.
За словами вчених, передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження, але переміщення заражених предметів у регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.
У дослідженні говориться: "Потрібне пояснення повторного виникнення спалахів Covid-19 у регіонах з очевидною локальноюліквідацією. Недавні спалахи захворювання сталися у В'єтнамі, Новій Зеландії та деяких частинах Китаю, де протягом декількох місяців не було випадків захворювання".
Багатодітні сім’ї, у яких виховується троє і більше дітей, мають право на державну підтримку. У 2025 такіродини також можуть оформити пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Про те, які комунальні пільги гарантує держава багатодітним родинам та як...
Геологи з Утрехтського університету оголосили про відкриття давнього континенту Арголанд, який близько 155 мільйонів років тому відійшов від сучасної Австралії та довгий час вважався зниклим. Про це Його уламки розкидані під морським дном Південно-Схід...