Вчені кажуть, що це може пояснити, чому спалахи хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
У ході дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сінгапуру, до них було додано зразок вірусу.
Потім їх зберігали при температурі замерзання - від 4 °C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 °C, яка є стандартною температурою замерзання. Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній у зразках риби і м'яса.
За словами вчених, передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження, але переміщення заражених предметів у регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.
У дослідженні говориться: "Потрібне пояснення повторного виникнення спалахів Covid-19 у регіонах з очевидною локальноюліквідацією. Недавні спалахи захворювання сталися у В'єтнамі, Новій Зеландії та деяких частинах Китаю, де протягом декількох місяців не було випадків захворювання".
Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...
Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...