
Вчені кажуть, що це може пояснити, чому спалахи хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
У ході дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сінгапуру, до них було додано зразок вірусу.
Потім їх зберігали при температурі замерзання - від 4 °C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 °C, яка є стандартною температурою замерзання. Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній у зразках риби і м'яса.
За словами вчених, передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження, але переміщення заражених предметів у регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.
У дослідженні говориться: "Потрібне пояснення повторного виникнення спалахів Covid-19 у регіонах з очевидною локальноюліквідацією. Недавні спалахи захворювання сталися у В'єтнамі, Новій Зеландії та деяких частинах Китаю, де протягом декількох місяців не було випадків захворювання".
Клієнтам державного "ПриватБанку" стала доступна можливість зареєструватися у державній програмі "Зимова Підтримка". В її рамках найбільш вразливим категоріям українців нарахують 6,5 тис. грн. Про це інформує пресслужба держбанку, передають Патріоти Ук...
У 2026 році продукти в Україні продовжать дорожчати через поєднання воєнних ризиків, інфляції та природних факторів, що постійно розхитують аграрний сектор. У середньому зростання становитиме 1,5-2% щомісяця, а окремі категорії можуть подорожчати на 15...