Вчені кажуть, що це може пояснити, чому спалахи хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
У ході дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сінгапуру, до них було додано зразок вірусу.
Потім їх зберігали при температурі замерзання - від 4 °C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 °C, яка є стандартною температурою замерзання. Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній у зразках риби і м'яса.
За словами вчених, передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження, але переміщення заражених предметів у регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.
У дослідженні говориться: "Потрібне пояснення повторного виникнення спалахів Covid-19 у регіонах з очевидною локальноюліквідацією. Недавні спалахи захворювання сталися у В'єтнамі, Новій Зеландії та деяких частинах Китаю, де протягом декількох місяців не було випадків захворювання".
До 5 червня 2025 року обмежено придатні мають пройти повторну військово-лікарську комісію. Тим, хто не виконає вимогу, загрожує примусовий супровід до ТЦК та штраф до 25 500 грн, передають Патріоти України. OBOZ.UA нагадує, що йдеться про військовозобо...
В Україні у ході бойових дій загинув доброволець з Латвії Микита Таренов. Він мав позивний "Латвієць". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на DELFI. Інформацію про гибель Таренова латвійському телебаченню підтвердив співрозмовник, який ма...