
Вчені кажуть, що це може пояснити, чому спалахи хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
У ході дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сінгапуру, до них було додано зразок вірусу.
Потім їх зберігали при температурі замерзання - від 4 °C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 °C, яка є стандартною температурою замерзання. Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній у зразках риби і м'яса.
За словами вчених, передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження, але переміщення заражених предметів у регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.
У дослідженні говориться: "Потрібне пояснення повторного виникнення спалахів Covid-19 у регіонах з очевидною локальноюліквідацією. Недавні спалахи захворювання сталися у В'єтнамі, Новій Зеландії та деяких частинах Китаю, де протягом декількох місяців не було випадків захворювання".
Британські науковці розробили білковий гель, який здатен самостійно відновлювати пошкоджену зубну емаль. Речовина заповнює тріщини на поверхні зуба, стимулює природне відновлення та зміцнює структуру емалі, запобігаючи появі карієсу, передають Патріоти...
В Україні все більше жінок опановують професії, які раніше вважалися "чоловічими" - серед найпопулярніших нині верстатниці деревообробних верстатів, операторки котелень та трактористки. Найактивніше такі спеціальності освоюють у Івано-Франківській, Жит...