Вчені кажуть, що це може пояснити, чому спалахи хвороби відбуваються в країнах, в яких не було випадків захворювання протягом тривалого часу.
У ході дослідження були нарізані окремі скибочки лосося, курки і свинини з супермаркетів Сінгапуру, до них було додано зразок вірусу.
Потім їх зберігали при температурі замерзання - від 4 °C, що є стандартною температурою охолодження, до мінус 20 °C, яка є стандартною температурою замерзання. Через 21 день дослідники виявили, що вірус все ще присутній у зразках риби і м'яса.
За словами вчених, передача через заражену їжу не є основним шляхом зараження, але переміщення заражених предметів у регіон, де немає інфекцій, може потенційно спровокувати спалах.
У дослідженні говориться: "Потрібне пояснення повторного виникнення спалахів Covid-19 у регіонах з очевидною локальноюліквідацією. Недавні спалахи захворювання сталися у В'єтнамі, Новій Зеландії та деяких частинах Китаю, де протягом декількох місяців не було випадків захворювання".
Поширене у соцмережах відео за участі начебто військовослужбовця ТЦК та СП Харківщини є фейком. Про це розповіли у Харківському обласному ТЦК та СП, передають Патріоти України. Йдеться про відео, на якому людина в однострої просить вибачення перед війс...
Чемпіон світу з боксу у першій важкій вазі за версією IBF Джей Опетая (28−0, 22 KO) здобув перемогу над італійцем Клаудіо Скео (17−1, 9 KO), передають Патріоти України. У п’ятому раунді Опетая влучив в обличчя суперника потужним правим хуком. Скео не з...