Крадіжка цукру, фіктивний шлюб і не тільки: Суддею у Харкові хоче стати жінка з "пікантними" подробицями в біографії

Помічник судді Другого апеляційного адміністративного суду хотіла стати суддею Київського районного суду міста Харкова. Таке бажання Вікторія Павлова виразила наприкінці 2023 року, коли обирала суд, у якому хотіла б працювати. У лютому вона мала скласти "іспити", аби стати суддею. Але співбесіда з колегією №1 Вищої кваліфікаційної комісії суддів України для Вікторії Павлової звершилася невдало. Про це пише "Судово-юридична газета", передають Патріоти України.

Причин для негативного рішення щодо кандидатки було кілька: по-перше, купівля коштовної автівки при наявності великого боргу. "Члени колегії звернули увагу, що у кандидатки є велика кредитна заборгованість – близько 600 тисяч гривень, яку Вікторія Павлова, разом з процентами, буде сплачувати ще тривалий час. Борг виник через кредит у валюті, який кандидат взяла ще у 2007 році. Разом з тим, у 2021 році Вікторія Павлова придбала автомобіль HONDA HR-V 2015 року випуску майже за 302 000 гривень. Як кандидату вдалося, при наявності досить великого боргу, придбати не самий дешевий автомобіль, помічник судді чітко розповісти не змогла", - йдеться у матеріалі.

Але найбільше питань у членів колегії ВККС виникло до двох життєвих ситуацій, про які стало відомо. Це події майже десятирічної давнини, але Вікторія Павлова не змогла достеменно пояснити, чому вчинили саме так. В одному випадку взагалі йдеться про порушення закону.

"Справа в тому, що з 2011 по 2017 роки кандидатка перебувала у фіктивному шлюбі (визнаний таким судом). Відповідний шлюб був розірваний з ініціативи "чоловіка" через судовий процес. Фіктивний шлюб, за словами Вікторії Павлової, був потрібен для поїздок за кордон – була необхідність в отриманні візи. "Нічого негативного в цьому не бачу. Негативних наслідків для інтересів суспільства не було. Це був звичайний фіктивний правочин. Так склалися життєві обставини", - розповіла кандидатка. А 19 жовтня 2015 року Вікторія Павлова знов опинилася у не зовсім приємній ситуації – у супермаркеті "Клас" її затримали працівники охорони, які звинуватили кандидатку в крадіжці пакетиків з сахарною пудрою загальною вартістю 10 гривень. Поліцейські тоді склали щодо Вікторії Павлової протокол за ст. 51 (дрібне викрадення чужого майна) Кодексу про адміністративні правопорушення. У травні 2016 року Дзержинський райсуд міста Харкова закрив справу про адміністративне правопорушення у зв’язку із закінченням строку притягнення до відповідальності (3 місяці). Разом з тим, суд у своєму рішенні зазначив, що "вина правопорушника підтверджується матеріалами справи", - пише "Судово-юридична газета".

Вікторія Павлова повідомила колегії судей, що тоді начебто сталося непорозуміння, адже після медичної процедури вона не зовсім добре себе почувала і просто була неуважною на касі магазину. А про рішення суду вона начебто нічого не знала.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...