"Країна розвалиться на шматки, якщо ми не збільшимо економічну свободу", - Пекар

"Вже зрозуміло, що шкода від економічної кризи набагато перевищує шкоду від пандемії. Тому уряди різних країн терміново пропонують власним підприємцям різноманітні заходи, спрямовані на економічне пожвавлення та швидке відновлення після завершення карантинів", - пише у своєму блозі Валерій Пекар, передають Патріоти України, і продовжує:

"Україна залишається однією з найбільш несвободних економік світу (147 місце у рейтингу Economic Freedom Index). Якщо ми зараз суттєво не збільшимо економічну свободу, країна просто розвалиться на шматки. Вільне підприємництво, енергія і відданість людей -- це єдине, що може її врятувати.

І головне, що потрібно зробити, -- дати повну свободу малому бізнесу. Його основне завдання (в будь-який час, але особливо під час кризи) -- самозабезпечення людей, зайнятість і самозайнятість, засоби для виживання і подолання бідності. Треба розуміти, що всі ті люди, які зараз закриють свою справу або яких звільнять з малого бізнесу, поповнять ряди претендентів на соціальну допомогу, а там уже й так велика черга і брак коштів.

Нам потрібна нова економічна політика стосовно малого бізнесу: умовно кажучи, робіть що хочете (окрім ліцензованих галузей), головне, щоб ви вижили і забезпечили себе і свої сім'ї. У цій справі потрібні рішучість і стратегічне бачення. Іншого шляху немає, і зволікати не можна".

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...