Краса неймовірна: На заповідних лиманах Південної Бессарабії оселились 1500 рожевих пеліканів

У Національному парку “Тузлівські лимани” на південний захід від Одеси зараз оселилися близько 1500 рожевих пеліканів. Про це повідомив заступник директора нацпарку Іван Русєв, зазначають Патріоти України. За словами вченого, більшу частину часу пелікани полюють і відпочивають.

“Більшу частину доби вони полюють на Тузлівських лиманах та відпочивають. Багато часу вони витрачають на догляд за собою – чисткою пір’я. Тому і виглядають завжди яскраво і фотогенічно для зацікавлених туристів”, – написав природоохоронець у Facebook.

Що варто знати про Тузлівські лимани?

Тузлівські лимани — група солоних лиманів лагунного типу в Україні, у приморській частині Бессарабії. Лимани включені до Національного природного парку, створеного указом Президента України від 1 січня 2010 року. Розташовані на території Татарбунарського району Одеської області.

Національний природний парк (НПП) «Тузлівські лимани» — це ланцюг із 13 солонуватих водойм у межиріччі Дунаю та Дністра з відкритою зоною Чорного моря, а доволі широка пляжна лінія тут тягнеться на цілих 50 кілометрів - знамениті "золоті піски" України.

Водно-болотні угіддя природного заповідника є унікальними екологічними системами, що зберігають генофонд рослинного та тваринного світу, які відіграють важливу роль у підтримці екологічного балансу.

Через територію Тузлiвських лиманів проходить міграційний коридор, яким пролітають мільйони птахів під час сезонних перельотів до місць гніздування. Тут відпочивають перелітні птахи та гніздяться водоплавні.



"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...