"Кривава неділя": На Закарпатті УПЦ МП звинуватили в захопленні храму ПЦУ

Під час захоплення храму представники УПЦ МП побили священика ПЦУ Михайла Чабана і прихожан.

У неділю, 23 серпня, представники Хустської єпархії РПЦ в Україні захопили храм Свято-Вознесенської парафії Мукачево-Карпатської єпархії ПЦУ в селі Присліп Міжгірського району (Закарпатська область). Про це написав на своїй Facebook-сторінці керуючий Мукачево-Карпатської єпархією Віктор Бедь, передають Патріоти України.

За його словами, під час захоплення храму представники УПЦ МП побили священика ПЦУ Михайла Чабана і прихожан. "Чергова кривава неділя під час богослужіння в приході ПЦУ в селі Присліп на Міжгірщині... Виходить, що Конституція України та закони України на Закарпатті не діють ... Чого ж чекати далі - масові заворушення, кровопролиття і самосуди?" - запитує у своєму пості єпископ Бедь.

Він підкреслив, що це питання до влади і правоохоронців, оскільки "розвиток подальших подій в селі Присліп (і не тільки в селі Присліп), викликаний безкарною злочинною діяльністю з боку окремих представників Московського патріархату, стає неконтрольованим, і наслідки можуть бути важкими".

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...