Криваве весілля: ​Через теракт загинуло 63 людини, 180 поранених (відео 16+)

У столиці Афганістану сталася страшна трагедія. Вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник

Під час теракту на святкуванні весілля у західній частині Кабула загинули 63 людини, більше 180 поранені, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Бі-бі-сі». На святкуванні було більше тисячі гостей.

За даними МВС Афганістану, вибух стався в суботу, 17 серпня, о 22.40 за місцевим часом під час весільної церемонії. Відповідальність поки не взяло на себе жодне терористичне угрупування. Талібан відкидає свою причетність.

«Вибух стався неподалік сцени, де були музиканти і всі молоді люди, діти та всі люди, які там були, були вбиті», - розповів свідок.

"Усі вибігли на вулицю, люди кричали і плакали. Протягом приблизно 20 хвилин зал був повний диму. Майже усі в секції для чоловіків або мертві, або поранені. Через дві години після вибуху, вони все ще виносили тіла із залу", – говорить про теракт один із очевидців.

Це вже сімнадцятий теракт в Кабулі з початку 2019 року. За підрахунками афганської влади, в 16 попередніх загинули не менше 113 осіб, постраждали понад 700.

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...