Куди бігти у випадку раптового удару з неба: У "Дії" з'явилася інтерактивна карта укриттів різних регіонів України

Дія допоможе знайти найближче укриття

 data-verified=

У застосунку Дія зʼявилася мапа укриттів, і тепер кожен українець під час повітряної тривоги зможе швидко знайти найближче безпечне місцета інформацію про нього. Про це сьогодні, 8 лютого, < пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Повідомляється, що на інтерактивній мапі також можна побачили загальний вигляд, рейтинг і фото укриття, дізнатися, скільки людей воно вміщує, оцінити його стан, залишити відгук, повідомити, якщо воно зачинене (ці дані передадуть до ОВА), поділитися отриманою інформацією з родичами або друзями.

Крім того, можна вибрати фільтр і вказати параметри, наприклад, якщо потрібне укриття для людей з інвалідністю.

"А щоб не залежати від інтернету та звʼязку, завантажуйте мапу своєї області -і вона завжди буде доступною офлайн. Для цього перейдіть у розділ Незламність і натисніть Завантажені мапи", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що з міркувань безпеки мапа буде недоступною в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях, але адреси укриттів у цих регіонах можна дізнатися в органах місцевого самоврядування.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...