Куди дивиться Лещенко на новому робочому місці? "Укрзалізниця" спромоглася оптом закупити кондиціонери на десятки мільйонів гривень вп'ятеро дорожче роздрібної ціни, - "Наші гроші"

Новий склад керівництва держпідприємства успішно реалізовує масштабні корупційні схеми

Філія "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укзалізниця" купила в АТ "Завод Екватор" кондиціонери для пасажирських вагонів на загальну суму 28 млн 430 тисяч гривень. Про це з посиланням на дані в системі "Прозорро" повідомляють журналісти проєкту "Наші гроші", зазначають Патріоти України.

Передбачається, що до кінця 2020 року виробник поставить 19 комплектів покрівельної системи кондиціонування повітря з індивідуальним регулюванням температури в кожному купе. Вартість комплекту для одного вагона становила 1,5 млн грн.

Йдеться про кондиціонери АВК-25. Вони мають продуктивність охолодження 30 кВт і обігріву в режимі теплового насоса 20 кВт.

Найдорожчим і найпотужнішим серед кондиціонерів, ціни яких є в інтернет-магазинах, є канальний інверторний Mitsubishi Heavy FDU250VS за 323 тис грн. У магазині він коштує в 5 разів дешевше, ніж купила "Укрзалізниця".

Примітно, що єдиним конкурентом було харківське ТОВ "НВО "А.Т.О.Р." Володимира Морозова з продукцією того ж "Екватора", причому ніхто не знижував ціну під час аукціонів.

ТОВ "ЕЛПО Україна" вимагало від замовника розділити предмет закупівлі. За його словами, виробником кондиціонера є "Екватор", а пульта регулювання температури – "А.Т.О.Р". Фірма заявила, що замовник навмисне обмежив вільну прозору конкуренцію.


Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...