Купа техніки, двоповерхові бліндажі, міни і тіла: Що залишили після себе росіяни в Новодарівці

Спалена бронетехніка окупантів, трупний сморід і кілометри траншей - такий вигляд має звільнена кілька тижнів тому Новодарівка на Донеччині - це кордон із Запорізькою областю. Окупанти, хоч і відступили, але чинять шалений спротив, усюди виставляючи мінні поля і задіюючи максимальну кількість дронів, та авіацію й артилерію, йдеться в ТСН, передають Патріоти України.

Ворог облаштував сховки у людських будинках. Здерли підлогу і вкопались вниз, згори ще укріпивши кількома накатами з дерева. “Вкопуються дуже сильно на всі позиції, на які ми зайшли. Гарно прокопано укріпрайони, кулеметні гнізда, АГС, “Птури”. Вони готуються, є такі бліндажі, що є перехід з одного в інший, пацани знаходили і двоповерхові бліндажі, в два-три наката. Що копають, то копають”, - розповідають бійці.

Гори підбитої ворожої техніки - бойові машини піхоти, танки розкидані довкола по полях біля села Новодарівка. Загарбники до кінця тримали оборону населеного пункту.

Від села нічого не лишилось: вирви, фундаменти, окопи та руїни. Бої точаться вже за селом. Ворог закидує наших оборонців, які помалу просувається уперед, усіма видами боєприпасів - від авіабомб до ракет та важких снарядів. “Вони відступили на свої другі і треті позиції, але це не основна лінія, це позиції другого-третього ешелону першої лінії оборони і намагаються утримувати і закріпитись десь локально. Ми просуваємось, десь вони намагаються наступати”, - додають бійці.

Утім, найбільша небезпека - це мінні поля, вони усюди, і їх багато і на Донеччині, і на Запоріжжі. Кожний звільнений метр - це чиєсь життя. “Дуже щільно з обох боків, усіх видів протитанковий, безперервний шлагбаум від Василівки до східного кордону. Всі посадки в протипіхотних мінах, це одна з причин насправді, чому контрнаступ не рухається так швидко, як це хотілось би суспільству”, - пояснюють хлопці.

А ще “Орлани”, “Зели”, та “Ланцети” вже у промислових масштабах випускаються в Росії і відправляються сюди на фронт. А ще велика кількість засобів радіоелектронної боротьби, які глушать зв’язок і крадуть наші безпілотники. “Потреба у професійних засобах розвідки, не у тих, в яких ми знаходимо у волонтерів, а саме у військових засобах розвідки, які можуть протистояти РЕБ, щоб виконувати задачі і постійно не втрачати”, - переконують аеророзвідники.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...