Кузьмі Скрябіну присвятили мурал у Черкасах (фото)

Стінопис приурочили до 52-річчя Андрія Кузьменка.

Мурал із зображенням Кузьми Скрябіна відкрили в Черкасах на будинку №60 на вул. Байди Вишневецького, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

Стінопис приурочили до 52-річчя Андрія Кузьменка. Авторами ідеї стали члени громадської організації "Протекторат" і мешканці будівлі.

"Я живу в цьому будинку. Він розташований в центрі міста. Одна стіна є глухою, розміром на 60 квадратних метрів. Вуличні малюнки завжди прикрашають місто. Тому подумав про мурал з Андрієм Кузьменком. Він був хорошою людиною. Ідея узгоджена з його дружиною. Під час роботи над проєктом знайшов багато нових друзів, переконався у старих. Дякую всім, хто нам допомагав коштами, хто воду привозив, фарбу купував, хто надав квіти та дерева. В цьому сила - в об'єднанні людей", - зазначає організатор проєкту черкасець Антон Севастьянов.Мурал створили за 3 дні. Над ним працювали, зокрема головний художник Ігор Новіков і випускник Черкаського фізико-математичного факультету Данило Орлов.

"Ми з Ігорем малювали на різних фестивалях і локаціях. Для мене це хобі, яким займаюся 5 років. Приваблює процесом і результатом. Реакція перехожих щодо муралу Скрябіна була лише позитивна", - говорить Орлов.На створення муралу пішло 20 тис. грн. Їх зібрали ентузіасти. Поряд із муралом посадили берези й облаштували клумбу з квітами. На відкритті стінопису мер Черкас Анатолій Бондаренко запропонував Антону Севастьянову та команді створити в майбутньому мурал на стіні будинку навпроти міського загсу.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...