"Кинули головою об плитку": Побитий у Хмельницькому попами УПЦ МП військовий розповів, як усе відбувалося

Потерпілий від рук попів УПЦ МП у Хмельницькому Артур Ананьєв розповів подробиці інциденту. Він зазначив, що представники церкви били його та душили, передають Патріоти України.

За словами військового, він прийшов в собор УПЦ МП, тому що не зміг змиритися з тим, що його земляки продовжують ходити в російську церкву, попри тисячі вбитих і покалічених росіянами українців.

"Я зараз звільнений. Прийшов у цивільне життя і намагаюся адаптуватися. Але це дуже важко, оскільки ти кожен день бачиш в новинах, що гинуть люди, гинуть друзі, гинуть знайомі, з ким служив. А в цей час в моєму рідному місті просто розповідає російська церква, що війни немає, продовжують служити Московському патріархату, молитися на Кирила і також молитися на ікони імператора і царської сім'ї", – пояснив захисник України в ефірі "Апостроф TV".

Він зазначив, що на нього накинулися після питання про те, скільки ще людей має загинути, щоб люди перестали молитися в УПЦ МП. "Після цього на мене накинулися попи, люди, почали мене бити, душити. Там ще навіть якісь бабки підходили, били мене по обличчю", – розповів потерпілий.

При цьому він зазначив, що представники УПЦ МП стали тягнути його до виходу з собору, де притиснули до підлоги з такою силою, що ледь не задушили. "На моє зауваження, що мені нічим дихати, оскільки мене, коли кинули об підлогу, головою об плитку, мені притиснули голову і натиснули на шию, мені не було чим дихати. Я повідомив про це попу (напевно, він поп, я ієрархії не знаю церковної), на що він відповів... Не знаю, чи доречно говорити, що він відповів. Якщо цензурно, то що це його мало хвилює те, що я не можу дихати", – розповів Ананьєв.

Після прибуття поліції історія не закінчилася. Він повідомив, що правоохоронці погрожували йому кримінальною статтею. "Патрульна поліція, яка прибула на місце, здається, підрозділ "Тор", – вони відразу забрали мене, опитали свідків і написали мені 173-ту статтю, дрібне хуліганство. Водночас Яницька Марина Олександрівна, така патрульна, вона сказала, чому я взагалі сюди прийшов, що я провокую людей. І сказала щось в контексті, що якщо ще раз мене побачать, то стаття буде з більшою відповідальністю. Вже не адміністративної, а кримінальної", – згадує потерпілий.

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...

"Пішов добровільно – отримав довічне": Рідні військових влаштували у Києві на Майдані акцію за чіткі терміни служби

субота, 27 квітень 2024, 23:39

Маніпуляції влади з термінами демобілізації, аж до повної відмови до кінця невідомо якої тривалості війни, викликає обурення тих, хто роками по мобілізації захищає Україну та їх рідних. У центрі Києва зранку в суботу 27 квітня родичі військовослужбовці...