Кинув самокат і побіг до гойдалки: Під Києвом на очах у мами загинув 6-річний хлопчик


На Київщині в місті Вишневе сталася трагедія з шестирічним хлопчиком. Він загинув внаслідок травмування гойдалкою. В поліції Київської області нам розповіли, що подія сталася ще на початку березня.

"Ми отримали повідомлення від лікарів, що до них доставили шестирічного хлопчика, який був без свідомості. У нього була закрита черепно-мозкова вдавлена травма. Поліцейські з’ясували, що цього дня близько о 12:25 мама з сином були на прогулянці в сквері і на дитячому майданчику в Вишневому. Хлопчик їхав на самокаті поруч з мамою, а біля гойдалок він раптово кинув самокат на землю і побіг до гойдалки. На ній в цей момент знаходилося три малолітні дівчинки шкільного віку. Гойдалка перебувала в русі, коли хлопчик до неї підійшов. Дитина вдарилася скронею об кут гойдалки, хлопчик впав на бруківку та втратив свідомість", - розповідають в поліції Київської області

Мати дитини одразу викликала швидку допомогу. Хлопчика доставили до нейрохірургічного відділення у Києві. "Дитині одразу було проведено операцію. Але близько 18:00 хлопчик помер, його не вдалося реанімувати. Це страшна трагедія для родини. Хлопчик навчався у дитячому садочку у Вишневому. Ми закликаємо батьків пильно ставитися до дозвілля своїх дітей. На жаль, діти часто травмуються саме біля гойдалок, тому батькам слід бути дуже уважними і не відпускати малолітніх дітей від себе, якщо поруч є така небезпека", - додають в поліції Київської області.

У поліції нагадують, аби уникнути травмування дітей на самокатах, потрібно дотримуватися таких правил:

  • Для катання вибирайте виключно рівну та безпечну ділянку. Самокати непристосовані для їзди по вибоїнах та ямах, тому їх варто уникати.
  • Поясніть дитині, за які межі не слід виїжджати. Якщо вона опиниться на майданчику, де багато людей, самокат треба взяти в руки та рухатись пішки.
  • Не можна гальмувати ногами. Це призводить до ударів або розтягнень. Для зупинки потрібно використовувати гальма.
  • Не дозволяйте кататись в дощову погоду, адже здатність гальмувати втрачається частково або повністю, що може призвести до падіння або ударів.
  • Попередьте дитину, що швидкий рух на самокатах привертає увагу собак. Краще зупинитися та спокійно пройти ділянку, де є тварини, і потім продовжити рух.
  • Заборонено кататись на проїжджих частинах.

Мобілізація в розпалі: Чи розсилатимуть чоловікам за кордоном повістки

неділя, 12 травень 2024, 3:25

Новий закон про мобілізацію, який запрацює вже від 18 травня, зобов’яже українських чоловіків за кордоном оновлювати свої дані. Зокрема, в електронних кабінетах. А чи видають повістки закордоном та чи будуть їх розсилати українським чоловікам за межами...

Визначився переможець Євробачення-2024. Українки в трійці кращих (відео2)

неділя, 12 травень 2024, 2:35

На пісенному конкурсі Євробачення, який цього року відбувається у шведському місті Мальме, переміг співак Nemo із Швейцарії. Він отримав 591 бал від глядачів та національних журі. . На другому місці опинилася Хорватія із 547 балами. . Представниці Ук...