Китайський Chang'e 5 досяг Місяця і готується здійснити посадку в Океані Бур

Китайська ракета-носій "Long March 5" відправилась на Місяць, звідки, вперше за 44 роки, має доправити місячну породу на Землю.

Місяць. Океан Бур

Китайська автоматична місячна станція Chang'e 5 в неділю ввечері повинна здійснити посадку на Місяць. Зонд здійснить посадку в районі Океану Бур, що в західній частині видимої сторони Місяця. У наступні завдання Chang'e 5 входить збір близько 2 кг геологічної породи і доставка їх на Землю, зазначають Патріоти України.

Повернення апарату на Землю заплановано на 14-15 грудня.

Безпосередньо на поверхні Місяця апарат проведе не більше однієї місячної доби (14 земних днів) поки район посадки перебуватиме у зоні світла, оскільки апарат не обладнаний радіоізотопними нагрівачами, щоб витримати холодні місячні ночі.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...