​Китайський Chang'e 5​ успішно висадився на Місяці і приступив до буріння

Китайський спусковий апарат місії Chang'e 5, в ході якої планується доставити на Землю зразки Місяця, здійснив успішну м'яку посадку на природний супутник планети. Про це в Twitter повідомляє CGTN.

«Як заявило у вівторок Національне космічне управління Китаю, Chang'e 5 успішно висадився на видимій стороні Місяця», - йдеться в публікації видання. Chang'e 5 став «третім китайським зондом, які здійснили м'яку посадку на Місяць».
На природному супутнику Землі в рамках Chang'e 5 планується провести буріння. Здобуті таким чином близько двох кілограмів зразків вулканічного походження з піку Рюмкера, розташованого в північно-західній частині видимої сторони Місяця, приблизно через дві доби повинні бути транспортовані на навколомісячну орбіту. Доставка реголіту на Землю намічено на третій тиждень грудня.
Місія Chang'e 5 запущена 24 листопада за допомогою важкої ракети Long March 5 з космодрому Веньчан. Останній раз успішну доставку грунту з поверхні Місяця здійснювали в 1970-х роках СРСР і США.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...