"Кива - кандидат наук. Яких учоних вам ще не вистачало?": Українці обговорюють новоявленого "проффесора"

Автор: @babaandkitСьогодні народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію із державного управління . За це проголосували одностайно 13 членів комісії в Інституті підготовки кадрів держслужби зайнятості, зазначають Патріоти України.

Киву супроводжували невідомі в чорному, які блокували журналістам вхід в аудиторію. Поруч - нардеп від ОПЗЖ Колтунович

Кива відомий тим, що криє матом журналістів у Верховній Раді, неадекватно поводиться на засіданнях парламенту, заявляє, що плює на закон і одягає на голову заборонену комуністичну символіку. Також отримував 1,2 млн грн від фірми, пов'язаної з пособниками бойовиків, з'ясували журналісти.

Gazeta.ua пропонує реакцію користувачів Facebook на Киву-науковця.

Михайло Жернаков, юрист

"Найбільша проблема - що такі "науковці" потім виховують майбутні покоління, в тому числі майбутніх суддів, адвокатів і прокурорів.

Майбутній суддя, який вчиться зараз, посаду отримає приблизно в 2031 році, а на пенсію піде десь у 2065-му. І весь цей час буде переконаний, що погрожувати вбивством, матюкатися на журналістів, отримувати доходи з незрозумілих джерел і за бабки захищатися - це ок. Бо його так навчили"

Інна Совсун, народна депутатка

"Ілля Кива – кандидат наук. Так мав би починатися страшний сон будь-якого українського науковця. Але це наша реальність.

До слова, зараз парламент розглядає правки до земельного закону від ОПЗЖ та "Батьківщини". Автором частини правок є народний депутат Кива. Так ось, по жодній з правок він не виступав.

Очікувано, що на захист кандидатської пустили лише телеканали Медведчука. А до вбиральні Киву супроводжували чоловіки в чорному, яких він назвав "студентами чи, може, аспірантами"

Автор: Facebook.com/thegooseishere

Роман Сініцин, волонтер

"Усі ці совкові вчені ради, академії наук, науково-дослідні центри разом з своїми академіками і професорами - повинні бути розігнані к х*ям, а майно цих академій продане на аукціоні. Нічого там не вийде вже "реанімувати" чи "покращити".

Впевнений, що в багатьох інших галузях - те саме. Тому з наукою вцілому у нас біда"

Сергій Сидоренко, журналіст

"Проффесорів у нас було купа і до Киви. Плагіат у кандидатських сприймався як "аххаха, а що, буває інакше?". Процес захисту - це просто дистильований треш і ганьба.

Обурення, яке ми бачимо зараз, свідчить, що багатьом це вже не пофігу. Поставлю риторичне запитання - чи ви бачили подібне 10 років тому, коли захищалися всілякі регіонали? А там же було точно таке лайно"

"Прошу вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити мене наукового ступеня кандидата медичних наук", - написав колишній речник в.о міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, лікар-терапевт Олександр Ябчанка і опублікував фото.

Автор: Facebook.com/yabchanka

Сергій Руденко, публіцист

"Шкарлет - міністр освіти. Кива - кандидат наук з державного управління. Тищенко - один із керівників монобільшості у ВР. Яких учоних вам ще не вистачало?"

Тетяна Микитенко, журналістка

"А можна тепер всіх цих людей дотичних до схвалення захисту Киви якось відсторонити від науки, бо те, чим вони займаються з наукою нічого спільного не має"

Автор: @cn.opora

Богдан Процишин, сатирик

"і дньом і ноччю Кива вчоний

всьо ходіт без цепі кругом..."

Богдан Буткевич, журналіст

"Кива - це чудовий маркер. Це - плювок нам в обличчя, але й копняк під зад. Ми - на дні. І це - добре. Бо нижче падати вже просто нікуди.

Що робити? Радикальна реформа вищої освіти. Зменшення кількості вишів, повний перехід на західну систему наукових звань та їх захисту, повна переатестація всіх наявних науковців. Не треба винаходити велосипед"

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...