Киває на Портнова: Порошенко заявив про спробу рейдерського захоплення каналу "Прямий"

П'ятий президент України Петро Порошенко звинуватив Державне бюро розслідувань у спробі рейдерського захоплення телеканалу "Прямий". У відповідь на це відомство наголосило, що має провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час продажу каналу і не намагається його захоплювати. Про це Порошенко сказав під час брифінгу щодо допиту в Державному бюро розслідувань. За його словами, допит був пов'язаний з ситуацією навколо "Прямого", повідомляють Патріоти України.

Події, які зараз розгортаються навколо "Прямого" дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення "Прямого" каналу. Ініціатором цього є пан Портнов. За його заявою, абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою, більше трьох місяців ДБР робить спробу тероризувати журналістів, – сказав політик.

Попри це, Порошенко наголосив, що не має жодного відношення до власності або до управління "Прямим". Попередній президент також закликав ДБР, СБУ і нову українську владу більше приділяти увагу не "Прямому", а захисту інформаційного простору від втручання держави-агресора Росії.

Важливо! "Прямий"– український інформаційний канал, колишня назва якого "Тоніс". Його власником офіційно є Володимир Макеєнко. Проте, ЗМІ пишуть, що справжнім власником є п'ятий президент Петро Порошенко.

Під час президентських виборів-2019 канал активно піарив діючу владу і президента Порошенка, та жорстко критикував його опонентів, передовсім Юлію Тимошенко і Володимира Зеленського.

У відповідь на ці звинувачення, директор ДБР Роман Труба заявив, що відомство не намагається захопити канал, а розслідує можливе ухилення від сплати податків під час його продажу, пише "Українська правда".

У ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу "Прямий", тим паче, його редакційної політики, сплати податків телеканалом, роботи журналістів тощо. У нас є провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час продажу цього телеканалу Володимиру Макеєнку, – наголосив Труба. Він пояснив, що слідчі не перешкоджають роботі журналістів і ніколи такого не робитимуть.

Це був фальстарт? У Раді відреагували на скандальне рішення МЗС щодо консульських послуг для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 17:25

Рішення МЗС щодо призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном в Раді вважають антиконституційним і таким, що не відповідає ухваленому раніше закону про мобілізацію. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповіли джерела в профільному ...

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...