"Лазівку" прикриють: В Україні право на бронювання підприємств можуть забрати в ОВА і передати міністерствам

В Обласних військових адміністрацій можуть забрати право на визнання критичних для економіки підприємств. Відповідно питанням бронювання від мобілізації займуться лише міністерства. Про це пише Forbes Ukraine, посилаючись на слова співрозмовників в Офісі президента. Зазначається, що Міноборони проведе аудит критичних для економіки підприємств, що може змінити порядок бронювання, передають Патріоти України.

За словами джерел в ОП, на початку жовтня у президента відбулася нарада, на якій обговорювалися питання мобілізації.

"Військові наголосили, що нинішня модель бронювання зриває мобілізаційні процеси", – розповів співрозмовник видання.

Після того, як 17 липня уряд запустив новий механізм бронювання через "Дію", процес прискорився, і зараз понад 1,5 мільйона людей мають бронь.

На тлі цього, Міноборони ініціювало аудит критичних для економіки підприємств. Президент доручив перевірити, чи всі підприємства, які отримали бронь, дійсно критичні для економіки.

Претензії до бронювання виникли зі списками, які подали обласні військові адміністрації. Крім основних сем критеріїв, кожна ОВА має свій окремий перелік вимог для визнання критичних підприємств.

Так, наприклад, Дніпровська ОВА встановила ще додатково вісім критеріїв, виконавши один із яких компанія може вважатися критично важливою. А деякі ОВА мають переліки з кількох десятків додаткових критеріїв, зазначає Forbes.

Як кажуть співрозмовники видання, в ОП та уряді очікують, що після аудиту Міноборони ОВА можуть втратити право подавати критичні підприємства, і це буде робити лише кілька міністерств.

Підприємства, які не пройдуть аудит, втратять статус критичних і не зможуть бронювати співробітників.

Молодий турист позував для фото на морській скелі: Друзі, котрі були в кількох метрах, не усвідомили як хлопець зник назавжди

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 6:00

Роні Джосуа Сіманджунтак відпочивав на курорті в Індонезії з групою друзів й захотів сфотографувати гігантські хвилі, що розбивалися об скелясте узбережжя Кедунг Тумпанг, передають Патріоти України. . На кадрах, опублікованих в соціальних мережах, пок...

"Стан був настільки пригнічений, що вони не могли адекватно чинити опір": Бойовий медик вказав на великі проблеми в ЗСУ через відсутність ротацій

четвер, 17 жовтень 2024, 23:25

На боєздатність української армії дуже впливає відсутність ротацій. Моральний стан підрозділів, які довго не міняють, настільки пригнічений, що вони не можуть адекватно чинити опір противнику і вести бій при тому, що кількість озброєння та особового ск...