Ледь не оголосили голодування: Як живуть українські водії на кордоні з Польщею

На пропускному пункті "Гребенне-Рава-Руська" черги уже понад 10 днів. І далеко не найбільший час, який чекають водії. Про це пише BBC News, передають Патріоти України.

Як розповідає один з водіїв - Микола - до кордону залишилося 7 кілометрів. Проте, як скоро він потрапить додому - невідомо. У четвер він проїхав два кілометри, в середу – 300 метрів.

Крім того, мітингарі порушують домовленості та затягують чергу, а часом - з ними можна домовитися, чи хоча би провести поза чергою водіїв, які уже не мають палива, щоб стояти далі.

Для Миколи це вже друга поїздка під час блокади. Вперше він їхав з України 6 листопада - якраз тоді розпочався польський страйк проти лібералізації міжнародних перевезень між Україною і ЄС.

"І хоча митницю на Раві-Руській він пройшов, далі невеликий відрізок від кордону до місця, де вже стояли поляки, їхав дві доби. Назад вертався через КПП "Шегині-Медика", де ще не було польських блокувальників. А тепер і там заблоковано, від блокади страждають чотири з шістьох пропускних пунктів", - йдеться в повідомленні.

Україна близька до розблокування кордону

У МіністерствІ інфраструктури обох країн погодили, що для пустих фур відкриють новий пункт пропуску "Угринів-Долгобичув", а в додатку “Е-черга” з'явиться окрема черга для пустих вантажівок на КПП "Ягодин-Дорогуськ" та "Краківець-Корчова".

Водночас польські перевізники кажуть, що в українському міністерстві, наполягають, щоб "Угринів-Долгобичув" і "Нижанковичі-Мальховіце" працювали тільки для транспорту на номерах ЄС.

"Така позиція неприйнятна для України та Європейського Союзу, адже це дискримінаційна норма щодо інших країн", - заявили у міністерстві.

Нагадаємо, українцям напередодні новорічних свят доведеться витрачати більше грошей на деякі продукти через блокування кордону. Так, ситуація на кордоні з Польщею може спровокувати подорожчання продуктів, які Україна імпортує. Йдеться про рибу, ікру та екзотичні фрукти.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...