Лікарі вказали на симптом невиліковної хвороби, що проявляється після їжі

Не поспішайте радіти, якщо під час їжі швидко відчуваєте насичення...

Хвороба Паркінсона-це захворювання головного мозку, яке зазвичай з часом знижує якість життя. Найбільш очевидними ознаками є прогресуюче тремтіння, скутість і труднощі з ходьбою, рівновагою і координацією.

Це відбувається тому, що хвороба Паркінсона викликає втрату нервових клітин в тій частині мозку, яка відповідає за рух. За даними Національної служби охорони Здоров'я Великобританії, основні симптоми, на які слід звертати увагу, включають:

Тремор - тремтіння, яке зазвичай починається в руці або і з більшою ймовірністю виникає, коли кінцівка розслаблена і знаходиться в стані спокою.

Сповільненість рухів (брадикінезія) - фізичні рухи набагато повільніше, ніж зазвичай, що може ускладнити повсякденні завдання і привести до характерної повільної, тягучої ходи з дуже маленькими кроками.

Жорсткість м'язів (ригідність) - жорсткість і напруга в м'язах, які можуть ускладнювати пересування і міміку, а також можуть привести до хворобливих м'язових спазмів (дистонія).

Хвороба Паркінсона також може викликати в організмі низку інших фізичних змін. Наприклад, є ряд проблем з кишечником, пов'язаних з хворобою Паркінсона. За даними Європейського фонду хвороби Паркінсона (EPDA), до них відносяться швидке відчуття ситості під час їжі, ненормальний дискомфорт від здуття живота, нудота, блювота, втрата ваги і недоїдання.

Як пояснює EPDA, порушення кишечника пов'язані з гастропарезом, який часто зустрічається у людей з хворобою Паркінсона. Гастропарез - це хронічне захворювання, при якому шлунок не може спорожнятися звичайним чином. Їжа проходить через шлунок повільніше, ніж зазвичай, що викликає такі симптоми, як швидке відчуття ситості після їжі.

Чи можу я знизити свій ризик?

Дослідження причин хвороби Паркінсона тривають, але дані свідчать про те, що ви можете знизити ризик, прийнявши рішення про здоровий спосіб життя.

Кілька проспективних досліджень, в яких протягом багатьох років спостерігалися десятки тисяч людей, показали кореляцію між фізичними вправами в більш ранньому віці і зниженням ймовірності розвитку хвороби Паркінсона в подальшому.

Як повідомляється в Harvard Health Letter. вправи у віці від 30 до 40 років - за десятиліття до того, як зазвичай виникає хвороба Паркінсона - можуть знизити ризик захворювання Паркінсоном приблизно на 30 відсотків.

Доктор Едвард Вулпоу, невролог з Гарвардської лікарні Маунт-Оберн в Кембриджі, штат Массачусетс, і член редакційної колегії журналу Health Letter, закликав своїх пацієнтів з ранньою стадією хвороби Паркінсона працювати над зміцненням їх сили, рівноваги і витривалості, тому що вони "знадобляться пізніше".


Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...

Збільшуємо демографічну кризу? Якими будуть наслідки заборони на консульські послуги

середа, 24 квітень 2024, 15:24

Позбавлення консульських послуг українських чоловіків за кордоном призведе не до покращення мобілізації, а до масових спроб отримати громадянство інших країн. Таку думку висловив відомий український активіст, волонтер та офіцер ЗСУ Мирослав Гай, перед...