Літні вже стали більш обережними: Українці якого віку заразилися коронавірусом

Уряд планує посилити карантинні заходи, так як на сьогоднішній день мобільність населення від 18 до 50 років дуже висока і це велика група ризику.

Серед хворих на коронавірусну хворобу найбільшу кількість інфікованих становлять люди віком від 30 до 49 років – майже 38% від усіх захворілих. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

За його словами, громадяни віком від 17 до 29 років складають 17% хворих, 50-65 років – 30%, 65 років – 6%.

“Тобто ми бачимо, що серед всіх, хто хворіє вікова група від 18 до 49 років – це майже 50 відсотків. Це вказує на те, що старша вікова група все-таки прислухається до порад і виконує карантинні заходи і обмежує свою активність. Люди віком від 18 до 49 років зневажливо відносяться до загрозливої ситуації, яка нависла над усім світом, в тому числі Україною”, – сказав Ляшко.

Разом з тим Ляшко зазначив, що уряд планує посилити карантинні заходи, так як на сьогоднішній день мобільність населення від 18 до 50 років дуже висока і це велика група ризику.

“Зараз у нас велика група ризику серед інфікованих саме серед інфікованих, які можуть бути переносниками. Тому потрібно буде переглядати наші заходи, змінити умови карантину щоб впливати і на цю групу населення, щоб зменшити число зареєстрованих випадків”, – додав він.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...