Люди побачили в небі дивні миготливі вогні та вирішили, що це НЛО (відео)

Відео рухливих вогнів одразу ж розлетілися соцмережами та місцевими ЗМІ.

Жителі Гаваїв помітили в небі дивні яскраві вогні. Кажуть, цікаве явище за розміром було не менше за футбольне поле, при цьому вогні постійно рухалися, через що люди почали підозрювати супутники Ілона Маска та навіть подумувати про НЛО, передають Патріоти України.

Як пише місцеве видання Khon2, вогні спостерігали над Гавайськими островами 24 жовтня біля 22:00. Спершу люди вирішили, що дивляться на супутники Starlink, потім заговорили про НЛО, але вчені дали цьому більш просте пояснення. Так званим вогням вже понад 10 років, і за цей час вони вперше повернулися додому.

"Ми гадки не мали, що це може бути, - розповіла одна з жінок, які спостерігали вогні в небі. - Ми не знали, що це і звідки воно взялося. Це було дуже момторошне відчуття, чесно кажучи".

Відео рухливих вогнів одразу ж розлетілися соцмережами та місцевими ЗМІ. У коментарях люди почали будувати всілякі теорії, але незабаром до дискусії підключилися вчені з місцевої обсерваторії. У них знайшлася відповідь на численні питання очевидців цього незвичайного видовища.

Вивчивши карту траєкторії польоту "вогнів", експерти припустили, що 24 жовтня люди спостерігали повернення на Землю ракетного прискорювача - 2008 року китайська ракета виводила в космос супутник зв'язку для Венесуели.

"Ми не можемо бути впевнені на 100 відсотків, тому що у нас немає жодної його [прискорювача] частини, - вказала директор зі стратегічних комунікацій Канадського та Гавайського телескопа Мері Бет Лейчак. - Але візерунок світла, який ми бачили на нашій часовій шкалі, сумісний з цією картою. Ця траєкторія польоту наштовхує нас на висновки, що це була Venesat-1, яка повторно входила до атмосфери".

За словами вчених, подібні явища сьогодні зовсім не рідкість, адже ті чи інші об'єкти запускаються в космос все частіше. Але, щоб спостерігати їх подібно жителям Гавайських островів, потрібно просто опинитися в потрібний час у потрібному місці, що вже доволі складно.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....