​Люди помирають, не вистачає ліжок і кисню: Медик розповів про COVID-катастрофу в Харкові - лікарі вже обирають, кого рятувати

У лікарні Харкова, де приймають пацієнтів з коронавірусом, не вистачає місць і кисню. Про це повідомляє журналістка Тетяна Доцяк на своїй Facebook-сторінці, посилаючись на слова медпрацівника даної лікарні, передають Патріоти України.

Йдеться про залізничну лікарню на Залютино. За словами медика, тим розгорнуто 61 місце для хворих на COVID-19, включаючи реанімацію. Однак всі вони зайняті, а хворі ще надходять в установу.

Для пацієнтів не вистачає кисню. Персонал використовує балони, які залишилися під час планових операцій. Лікар поділився, що в їхній лікарні двоє людей померли через виключення кисню.

"Сьогодні у нас 8 чоловік в реанімації і на них вже не вистачає кисню. Тобто таке розгалуження зробили, що ми не можемо дати адекватну кисневу терапію більше 4-5 пацієнтам в реанімації. Нам привезли кілька апаратів ШВЛ, але вони навіть не залучені, так як для них навіть не зробили розгалуження спеціальне", - сказав медик.

Він зазначив, що в лікарні склалася така ситуація, коли лікарі змушені вибирати кому надавати допомогу. Також є проблеми із забезпеченням: засобами захисту, ліками, витратними матеріалами. Медичних препаратів, навіть для лікування легкої форми пневмонії, ледь вистачило на частину лютого. Крім того, лікарям не виплачують обіцяні 300%, а платять лише 200% за важку роботу і ризики.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...